medik Napisano 1 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2022 Witam, mam zagwozdkę ze sterami. Rozebrałem rower na części, przed remontem i w sterach są łożyska maszynowe, górne bardzo ciężko chodzi. Z tego co szukałem to takie jest mi potrzebne : https://allegro.pl/oferta/lozysko-maszynowe-steru-neco-nhb-15-52-40mm-11829472089 Rozumiem, że wyprasowuję stare, wciskam nowe i tyle ? Tylko, bo zawsze musi być jakiś kłopot... Zdejmując mostek, zauważyłem że nie ma żadnej osłony górnego steru, od razu po zdjęciu mostka odsłaniają się stery, żadnej podkładki, nic. I pewnie deszcz zrobił swoje.. Dobrze rozumiem ? Bo jeśli tak to chyba lepiej wymienić całe stery, nie tylko górne, tak żeby były kompletne ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 2 Kwietnia 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2022 Łożysko, jeśli tylko pasuje można wymienić oddzielnie. Pod mostkiem powinieneś mieć górną pokrywę sterów. Jeśli jej nie ma to warto zmienić kompletne stery, będą znacznie lepiej uszczelnione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
medik Napisano 2 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2022 Od wczoraj oglądam cannondale na necie i wszystkie maja górne łożysko odsłonięte. Dziwna praktyka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.