el_gregorio Napisano 28 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2022 Są kasety 12 rzędowe Shimano 10-45 i 10-51. Jak zużyjesz po prostu zmień na tą z mniejszym zakresem, jeśli czujesz taką konieczność. Są na pewno w grupach slx i xt (7100/8100), w Deore chyba nie ma, ale 12 rzędowe są kompatybilne. Piszesz że nie używasz dwóch największych, a szybkich brakuje? Choć przy 42*10 raczej nie powinno bo to mniej więcej jak 46*11. Czy jest problem ze zbyt dużym przeskokiem pomiędzy przełożeniami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekgrwn Napisano 29 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2022 Szybkich nie brakuje, na najmniejszej z górki leci jak szatan, wlasnie przez to że rzadko używam tych 2 dużych mógłbym mieć lepsze stopniowanie, ale summa summarum wystarcza mi to co jest, tylko mówię, wolałbym korzystać z całej kasety, tylko o to chodzi. Skoro mówisz że są jakieś 10-45 to myślę że będzie ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekgrwn Napisano 5 Maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2022 Wymieniłem sie rowerami z chłopakiem, który kupił Esker'a 6 dzień wcześniej, na następny dzień odrazu wystawił, poprostu mu się baranek nie spodobał. Przy oklejaniu folia ochronna widelca i zdjęciu koła, zauzywzylen że na miejscu gdzie wchodzi przelotka szybkozanykacza jest ubytek, i teraz nie wiem czy sobie tym głowę zawracać? Czy za miesiąc przy pierwszym przeglądzie zgłosić ? Może to mieć wpływ na późniejsze problemy z widelcem? To w ogóle jest część wymienna ? Zdjęcie poniżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 5 Maja 2022 Udostępnij Napisano 5 Maja 2022 Po pierwsze to nie jest szybkozamykacz tylko sztywna oś. Po drugie to reklamuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.