Skocz do zawartości

[Gravel] do kwoty ok ~5000-5500 zł, Triban?

Rekomendowane odpowiedzi

Są kasety 12 rzędowe Shimano 10-45 i 10-51. Jak zużyjesz po prostu zmień na tą z mniejszym zakresem, jeśli czujesz taką konieczność. Są na pewno w grupach slx i xt (7100/8100), w Deore chyba nie ma, ale 12 rzędowe są kompatybilne. Piszesz że nie używasz dwóch największych, a szybkich brakuje? Choć przy 42*10 raczej nie powinno bo to mniej więcej jak 46*11. Czy jest problem ze zbyt dużym przeskokiem pomiędzy przełożeniami?

Szybkich nie brakuje, na najmniejszej z górki leci jak szatan, wlasnie przez to że rzadko używam tych 2 dużych mógłbym mieć lepsze stopniowanie, ale summa summarum wystarcza mi to co jest, tylko mówię, wolałbym korzystać z całej kasety, tylko o to chodzi. Skoro mówisz że są jakieś 10-45 to myślę że będzie ok 

Wymieniłem sie rowerami z chłopakiem, który kupił Esker'a 6 dzień wcześniej, na następny dzień odrazu wystawił, poprostu mu się baranek nie spodobał. Przy oklejaniu folia ochronna widelca i zdjęciu koła, zauzywzylen że na miejscu gdzie wchodzi przelotka szybkozanykacza jest ubytek, i teraz nie wiem czy sobie tym głowę zawracać? Czy za miesiąc przy pierwszym przeglądzie zgłosić ? Może to mieć wpływ na późniejsze problemy z widelcem? To w ogóle jest część wymienna ?  Zdjęcie poniżej

IMG_20220505_151112.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...