Rapero7000 Napisano 31 Marca 2022 Udostępnij Napisano 31 Marca 2022 Chciałbym wymienić hamulce PROMAX DSK-300R w tribanie RC500 w prostą kierownicą. Moim zdaniem nie hamują za dobrze, choć nie wiem czy to nie jest kwestia opon i ich przyczepności. Jakie hamulce polecacie chodzi mi o producenta dokładny model, najlepiej moim zdaniem hydrauliczne, ale mogą być też tarczowe takie jak fabryczne ale lepszej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pinok Napisano 1 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2022 Tylko DURA-ACE R9200, niżej niema co schodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rapero7000 Napisano 1 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2022 Ja pytam o hamulec, a nie o napęd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 1 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2022 DURA-ACE to cała grupa. Hamulce też są: BR-R9270 (shimano.com) A porada Cytat Tylko DURA-ACE R9200 troche z czapy, albo dla beki. Nie twierdze że to złe hamulce, ale pewnie kosztują więcej niż cały rower. Znaj proporcje mocium panie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pinok Napisano 1 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2022 Konto Rapero jest dla beki, zerknij jaki spam po forum rozsiewa. Więc odpowiedź adekwatna do pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 1 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2022 Cytat Konto Rapero jest dla beki, zerknij jaki spam po forum rozsiewa Widać że nie trafił z wyborem roweru . Faktycznie Dura-ACE będą pasowały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 1 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2022 (edytowane) Te hamulce są tak mocne, że w połączeniu z dedykowanymi do nich tarczami wymagają dobrych kół, także @Rapero7000 będziesz musiał od razu i o tym pomyśleć. Najlepiej coś od Lightweight, ale od biedy Zipp też się nadadzą. Edytowane 1 Kwietnia 2022 przez TheJW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 1 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2022 (edytowane) Pierwszy kwietnia, pierwszym kwietnia... ale chłopak ma prostą kierę więc pozostańcie chociaż trochę profesjonalni mój typ to: TRICKSTUFF Direttissima Edytowane 1 Kwietnia 2022 przez abdesign Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 1 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2022 Cytat Te hamulce są tak mocne, że w połączeniu z dedykowanymi do nich tarczami wymagają dobrych kół, Trzeba jeszcze uważać żeby widelca nie złamały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 1 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2022 1 minutę temu, abdesign napisał: ale chłopak ma prostą kierę Ojej...no to sobie klamki na BL-M9100 wymieni i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rapero7000 Napisano 1 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2022 56 minut temu, JWO napisał: Widać że nie trafił z wyborem roweru . Faktycznie Dura-ACE będą pasowały Trafiłem tylko chce go udoskonalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 1 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2022 Cytat Trafiłem tylko chce go udoskonalić To znaczy że nie trafiłeś ;). A tak nawiasem, teraz robią szosy z flatbarem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 1 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2022 (edytowane) @JWO Nie, nie robią. @Rapero7000 pośmiane, pierwszy kwietnia odhaczony - biorąc pod uwagę maksymalną szerokość opon jakie tam wsadzisz, to po czym tym Tribanem można jeździć to zależnie od portfela - mt200, mt400, mt501 ewentualnie jak trafisz to m6000 - ja bym brał mt501 bo stosunkowo łatwo kupić i lubię ten kształt klamek i ich działanie. Nowsze lub dorsze nie mają sensu bo albo nic nie wniosą albo mocowanie koliduje z manetką. Edytowane 1 Kwietnia 2022 przez abdesign Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 1 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2022 (edytowane) 46 minut temu, JWO napisał: A tak nawiasem, teraz robią szosy z flatbarem? Robio! Różnią się tylko kierownicą i manetkami, nawet długości mostków te same. Edytowane 1 Kwietnia 2022 przez TheJW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 1 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2022 (edytowane) Nie, nie robio! Oszukujo! "1.3.012 A bicycle shall not measure more that 185 cm in length and 50 cm in width overall." szosa to nie "gravel": Edytowane 1 Kwietnia 2022 przez abdesign Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JWO Napisano 1 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2022 Cytat Nie, nie robio! Oszukujo! To się nazywa marketing kreatywny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rapero7000 Napisano 1 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2022 6 godzin temu, abdesign napisał: @JWO Nie, nie robią. @Rapero7000 pośmiane, pierwszy kwietnia odhaczony - biorąc pod uwagę maksymalną szerokość opon jakie tam wsadzisz, to po czym tym Tribanem można jeździć to zależnie od portfela - mt200, mt400, mt501 ewentualnie jak trafisz to m6000 - ja bym brał mt501 bo stosunkowo łatwo kupić i lubię ten kształt klamek i ich działanie. Nowsze lub dorsze nie mają sensu bo albo nic nie wniosą albo mocowanie koliduje z manetką. Któryś z nich na pewno weznę dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi