przypadkowylogin Napisano 31 Marca 2022 Udostępnij Napisano 31 Marca 2022 Do tej pory miałem Kandsa 900, ale mi ukradli 🙁 Jeździło się bardzo fajnie, aczkolwiek przy mojej wadze (ok. 105 kg, 183 cm wzrostu) nawet mocne nabicie opon nie chroniło przed ich rozpłaszczaniem w czasie jazdy. Dlatego zastanawiam się teraz czy nie wziąć sobie masywniejszego https://kands.pl/rower/guardian-2022/, tyle że nie wiem jak będzie z oporem opon na asfalcie. Rzecz pomijalna czy jednak zmęczę się bardziej niż na tej dziewięćsetce? Nie mam możliwości nawet żeby od kogoś pożyczyć jakiegoś "górala" dla porównania. Trasa (praca-dom) to w 90% asfalt, trochę bruku, żwir sporadycznie jak wałem wzdłuż rzeki pojadę, ok. 30 km dziennie. 900 miała kasetę, ten guardian ma wolnobieg, ale przy niewyczynowym użytkowaniu chyba nie robi to różnicy (serwis w okolicy, sam nie będę w razie czego naprawiał bo mam dar psucia pozornie prostych rzeczy). Miał ktoś do czynienia z oboma typami rowerów i powie mi który lepszy? Dzięki z góry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 31 Marca 2022 Udostępnij Napisano 31 Marca 2022 O chopie 2.25'' do jazdy po mieście?!? No i pakowanie wolnobiegu do nowego roweru w 2022?? "rozpłaszczanie" przy 105kg? To coś je słabo nabijałeś. Zdecydowanie bardziej się zmęczysz. Szybki cross albo treking przy oponkach MAX 1,75 i będziesz leciał przez miasto a nie się turlał jak przy mtb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przypadkowylogin Napisano 31 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2022 Nie mówię że był naleśnik, ale trochę boczki wychodziły. Nabijałem na stacjach kompresorem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przypadkowylogin Napisano 31 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2022 To jeszcze pytanko, czy w kwestii trwałości https://allegro.pl/oferta/lazaro-aero-v1-fitness-28-solidny-altus-meski-11683674508 różni się od Kandsa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 31 Marca 2022 Udostępnij Napisano 31 Marca 2022 Ma praktycznie wszystko lepsze - łącznie z brakiem amora-kotwicy z przodu więc będzie lżejszy. A trwałość - jak to przy rowerze budżetowym - jak będziesz nim jeździł spokojnie po prostej i dbał o higienę roweru to posłuży latami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przypadkowylogin Napisano 16 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2022 Do zamknięcia, Lazaro zakupiony, już ze 100 km zrobiłem do i z pracy, komfort jest, wszystko działa jak trzeba. Przesiadka z Kandsa bezbolesna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.