pietraszkowaty Napisano 31 Marca 2022 Udostępnij Napisano 31 Marca 2022 Cześć, Jestem szęśliwym posiadaczem gravela Marin Four Corners. Chciałbym sprawić, aby napęd był "miększy", ponieważ na stromych podjazdach, kiedy jadę z bagażem, brakuje mi przełożeń, natomiast rzadko używam największej zębatki z przodu. Czy przerzutka 3x9 Sora FD-R3030 będzie kompatybilna z korbą Alivio FC-T4060 (44-32-22)? W tym momencie mam korbę Sora FC-R3030 (50-39-30) i przerzutkę Sora FD-R3030, a z tyłu kasetę CS-HG300 (11-34, 9 rzędów) oraz przerzutkę Sora RD-R3000. Na dłuższe wycieczki chciałbym zakładać korbę Alivio, a na codzień jeździć na korbie Sora, co o tym sądzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 31 Marca 2022 Udostępnij Napisano 31 Marca 2022 nie da rady. Wymieniasz wszystko na alivio i jeszcze w suporcie podkładki musisz podłożyć. KOrba szosowa i mtb mają różną długość suportu.. I musisz sie pogodzić z troszkę gorszą linią łańcucha na korbie mtb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano 31 Marca 2022 Udostępnij Napisano 31 Marca 2022 Tu masz instrukcję jak to zrobić. W wielkim skrócie działa bardzo dobrze. https://www.forumrowerowe.org/topic/251773-korba-mtb-w-gravelu-ktoś-przerabiał/#comment-2304956 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.