OnTheBike Napisano 30 Marca 2022 Udostępnij Napisano 30 Marca 2022 Dzięki takiej przedłużce można sobie skonwertować zasilanie Mactronic Scream z 3xAAA na 1x18650. Dzięki temu mamy ponad 3x dłuższy czas świecenia. Wysokoprądowego akumulatora 18650 jednak bym nie montował bo nie wiadomo, czy nie spowoduje przegrzania i spalenia diody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wrobleski Napisano 31 Marca 2022 Udostępnij Napisano 31 Marca 2022 Cześć, Ty masz to dostępne? Jakieś 3 miechy temu się zorientowałem, że nie mogę tam wrzucić ogniwa, a tu rozwiązanie. Można to kupić? Mam wersję 300lm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 31 Marca 2022 Udostępnij Napisano 31 Marca 2022 Latarka ma driver, który reguluje prąd na stałym poziomie. Nie ma powodu do obaw jeśli chodzi o ew. spalenie diody jest ona tak samo narażona jak przy zasilaniu 3xAAA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 31 Marca 2022 Udostępnij Napisano 31 Marca 2022 Bez tej przedłużki ogniwo 18650 też się zmieści, tylko trzeba trochę wypruć ze środka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OnTheBike Napisano 31 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2022 Akurat ja nie chciałem nic wypruwać z zakrętki. Po wkręceniu przedłużki jest z kolei trochę za dużo miejsca w środku i zrobiłem spacery z nakrętki i podkładki od zużytego klocka hamulcowego. Ta od strony (+) jest zatopiona w hotglue, żeby się nie poruszała w środku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wrobleski Napisano 31 Marca 2022 Udostępnij Napisano 31 Marca 2022 4 godziny temu, Roballinho napisał: Bez tej przedłużki ogniwo 18650 też się zmieści, tylko trzeba trochę wypruć ze środka. Rzeczywiście! @Roballinho odnalazłeś dla mnie brakujące ogniwo 😃 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 31 Marca 2022 Udostępnij Napisano 31 Marca 2022 Prawda. Miałem tak przerobionego screama 243 z rozdłubaniem dupki. Popracował ze dwa miesiące i trup z dnia na dzień. Dioda tam wisi w powietrzu, zero odprowadzania ciepła. W ramach zabawy - spoko, ale jeśli to ma być na stałe, to... No mój umarł po krótkim teście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wrobleski Napisano 31 Marca 2022 Udostępnij Napisano 31 Marca 2022 Sprawdzimy, zobaczymy😉 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 31 Marca 2022 Udostępnij Napisano 31 Marca 2022 Na pewno by się przydała jakaś sprężyna przed włącznikiem, bo docisku tam prawie wcale nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wrobleski Napisano 31 Marca 2022 Udostępnij Napisano 31 Marca 2022 W wersji 300lm po wydłubaniu wszystkiego oprócz włącznika i czarnej gumki nie dało się tego skręcić. Musiałem przyciąć gumkę po obwodzie i środkiem i teraz jest git. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 1 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2022 Pokaż. U mnie tak to wygląda. Zagiąłem jeszcze w połowie blaszkę od włącznika, żeby poprawić trochę docisk. Z ciekawości pomierzyłem body i wychodzi na to, że można tam upchnąć ogniwo 20650. Ale to raczej nie jest zbyt popularny rozmiar i dostępność takich aku jest niewielka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wrobleski Napisano 1 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2022 Może chodzić o długość 18650 bo są z tego co widziałem od 65 do 69mm i to może robić różnicę. Ale masz rację, wstawię tam kawałek sprężynki bo tą blaszkę już mam lutowaną i słabo styka nawet jak jest docisk. Najwyżej okroję jeszcze gumkę i na przyszłość kupię ogniwo w zbliżonym rozmiarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.