Wojcio Napisano 30 Marca 2022 Udostępnij Napisano 30 Marca 2022 Mam w garażu dwa rowery Gary Fisher Sugar 2+, które kupiłem w 2004 roku (model 2003). W rowerach już prawie wszystko było wymienione i upgradeowane. Rowery są kilkadziesiąt kilometrów po przeglądzie (wymiana łańcuchów i kaset). Dampery po serwisie jeszcze nie jeżdżone. Jeden jest na mój wzrost (187), drugi (wersja GS Girls Special - męska rama ale optymalizowana dla kobiet geometria) na 172cm i okolice. Każdy oddam za 1000 PLN, ale bez targowania, bo za mniej, to wolę mieć rower do pożyczania znajomym. Rama - Full Suspension Alu, koło 26". Bez luzów w przegubach - skok 110mm tył i 130mm przód. Obtarcia ale bez pęknięć czy wgięć. Cieniowane rury, made in USA. Możliwość obniżenia skoku przez przełożenie wahacza. "Postępowa" geometria Genesis - teraz wygląda dość normalnie, ale genesis wprowadzało długi kokpit z krótszym mostkiem. Widelce - Manitou Minute 2. 130mm skoku (zmiana na 100mm bez narzędzi), regulacja tłumienia szybkiego, wolnego i kompresji. Sprężyna powietrzna i "platforma" - system, który likwiduje bujanie. Kiedyś top. Brak rys na widelcach, trzymają ciśnienie. Damper FOX Float oba świeżo po serwisie autoryzowanym. Napęd - przerzutka i kaseta XT, manetki LX. 3x9. Korba alu, wymienne tarcze. Koła i hamulce - mniejszy rower - koła Mavic Crossride (24 szprych proste), hamulce V-brake - avid ultimate - szczęki i klamki CNC na łożyskach tocznych. 1600PLN w momencie zakupu - zapewne najlepsze V-brake w historii. Większy rower - przyzwoite koła bez specjalnych cech, z tyłu V-brake Avid 5, z przodu tarcza hydrauliczna Shimano serii 500 - kupione jakieś 2 lata temu. Rowery stare, ale sprawne. Rok temu kupiliśmy nowe - bez planowania tego zakupu, więc wcześniej te Sugary były przeserwisowane na sezon. Do obejrzenia w Warszawie na Mokotowie. Chwilowo trudno mi je obfotografować, ale jak się ktoś zainteresowany znajdzie, to za kilka dni będę mógł zrobić zdjęcia. Ogłosiłem też tu rower po córce - tamten jest współczesny, te dla amatora. Na rowerach tych zdobyliśmy 2 miejsce w wyścigu Trancarpatia z Zakopanego do Ustrzyk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 30 Marca 2022 Udostępnij Napisano 30 Marca 2022 Cześć, czy mniejszy rozmiar ma mocowanie na hamulec tarczowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 30 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2022 Tylko widelec ma. Rama ani koła nie mają. Ale te V-ki są naprawdę bardzo dobre. Jak dobrze pamietam to klocki są XTR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XC100S Napisano 1 Kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2022 Dasz więcej fotek większego roweru ? Może nie aktualne już ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 1 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2022 Aktualne, tylko się muszę wybrać i zrobić a robota mnie trzyma. Będą fotki w weekend. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 2 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2022 I sesja foto, z powodu śniegu w garażu. Przy okazji obejrzałem po zimie i założyłem dampery, które były w serwisie. Chodzą ładnie. jeden potrzebuje wymiany jednej linki przerzutkowej (ale to mogę załatwić) - działa, ale z małym opóźnieniem. Duży ma czerwony przód (tarczę) a mały czarny przód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 24 Maja 2022 Autor Udostępnij Napisano 24 Maja 2022 Sprzedane, proszę o usunięcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 24 Maja 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Maja 2022 Temat został usunięty.Prawdopodobna przyczyna usunięcia: - Przedmiot/y, których dotyczył temat został/y sprzedane/kupione - Autor tematu poprosił o zamknięcie tematuJeżeli masz jakieś wątpliwości dotyczące usunięcia tematu, skontaktuj się z moderatorem, którego nick widnieje przy tym poście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.