TerryFos Napisano 30 Marca 2022 Napisano 30 Marca 2022 Cześć, Pojawiły się u mnie problemy z "hydrauliką", oczywiście zdiagnozowane itd. Zakazu jazdy na rowerze nie mam bo jak to stwierdził lekarz "nie zrobię z Pana kaleki. Proszę obserwować co Panu szkodzi". Niestety po starcie tego sezonu okazuje się że rower dosyć mocno zaognia objawy co nie miało miejsca w poprzednim sezonie, jezdze rowerem MTB wykorzystujac go zgodnie z przeznaczeniem. Z roweru rezygnować nie chcę, wolę spróbować na razie dobrać lepiej dopasowane siodełko i to takie które o ile to możliwe nie będzie uciskać obszarów "wrażliwych". Aktualnie w rowerze posiadam standardowe siodlo z jakim bajk wyszedl z fabryki, nie jest ultrawygodne, ale tez nie ma dramatu. Niestety jak widac dopasowanie "jakoś ujdzie" to za malo. Poszukuje więc: 1. sklepu/warsztatu rowerowego na śląsku z kompetentnym specem i sprzętem gdzie zrobiony zostanie zrobiony pomiar i dobrane siodelko pod katem geometrii 4 liter i wrażliwej hydrauliki 2. ewentualnych modeli nieuciskajacych siodelek ktore warto rozwazyc w MTB Z góry dzieki za rady !
wymiennik Napisano 16 Kwietnia 2022 Napisano 16 Kwietnia 2022 Ja robiłem pełny fitting w Gliwicach w Sport Garage. Tanio nie jest, ale to jest raczej jednorazowy wydatek. Bardzo miły fitter, pełen profesjonalizm. Zrobił mi pełny fitting, z dobraniem pozycji na rowerze. Rozwiązały się wszelkie problemy z bólami na rowerze. Zadzwoń i opisz swój problem. Musisz przyjechać tylko ze swoim rowerem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.