Wojcio Napisano 30 Marca 2022 Udostępnij Napisano 30 Marca 2022 Sprzedam rower górski/terenowy dla osoby o wzroście 162-172 cm. Rower używany był przez moją córkę, niezbyt intensywnie. Napęd w idealnym stanie. Rower ma najwyżej małe zadrapania. Osprzęt jest bardzo wysokiej klasy - w 100% wymieniony i nowszy niż rama. Masa roweru z pedałami 12,3kg - to znacznie mniej niż nowe rowery w takiej cenie. A cena to 1999PLN. Ogłoszenie (więcej zdjęć) poniżej. Ponieważ to forum fachowe, to nie owijam w bawełnę - rama to model 2015, ale cały osprzęt był założony później. Łańcuch sprawdzałem w tym tygodniu z nowym łańcuchem - nie widać wyciągnięcia (ma minimalny przebieg, bo wszystko, poza widelcem zostało zrobione pod koniec 2020, a wiosną 21 kupiłem nowy rower i ten już tylko stał). Rower jest fajny, lekki, dobrze zmienia biegi i hamuje. Napęd 3x10 daje szeroki zakres biegów. Widelec działa płynnie, ale może wymagać serwisu - za nic nie mogę sobie przypomnieć, czy przy ostatnim serwisie roweru był robiony widelec. Rama Giant Talon, rozmiar S (16") pod koła 27,5" - cieniowane aluminium. Napęd 3x10 (30 biegów) Przerzutka tył Shimano XT, przód Deore, manetki SLX. Hamulce hudrauliczne Shimano z klamkami servo wave. Widelec powietrzny, tłumiony hydraulicznie z blokadą na kierownicy Manitou. Pracuje gładko, górne golenie bez uszkodzeń. Koła systemowe Sun-Ringle 27,5 cala Opony zwijane Schwalbe - niezużyte. Łańcuch, kaseta - prawie nowe. Pedały - rower ma założone pedały SPD, przyznam dość stare, ale sprawne. Mogę zamienić na plastikowe platformy. Zdecydowanie zachęcam do osobistego odbioru i obejrzenia roweru w Warszawie. https://allegrolokalnie.pl/oferta/rower-gorski-giant-rozmiar-s-162172cm-wzrostu IMG_0137 (2).mov Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiowu Napisano 30 Marca 2022 Udostępnij Napisano 30 Marca 2022 cześć ile użytkowniczka ma wzrostu mógłbys cos bardziej szczegółowo o napędzie i hamplach? co tam jest zmienione względem fabrycznego setupu? rower masz od nowości? jaki to rocznik w sensie katalogowym? dzięki pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 30 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2022 Obecnie użytkowniczka ma 178cm i to jest dużo za dużo na ten rower. Znalazłem dane dla tego rocznika (w ogłoszeniu już poprawiłem) - 158-168cm UWAGA! w ogłoszeniu podałem wartości dla modelu 2022, ten jest mniejszy. Na załączonym filmie jest wycieczka w roku 2017 - po wyrośnięciu z roweru na kołach 24". Rower kupiłem używany, ale właściwie idealny w 2017 roku jesienią. Rama to model 2015 ale z roweru Giant poza ramą nie ma nic. Napęd - Kaseta 10s 11-36, korba Shimano z pustą osią, Dynasys HGX, 22-30-40, łańcuch Shimano - porównywałem długość z nowym "na wisząco" - nie widziałem różnicy - HG-54 (japan). Jak pisałem - manetki SLX, przerzutka XT (bez sprzęgła), przód Deore. Hamulce - klamka M500, zacisk M447, tarcza RT56 - przód 180, tył 160. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 6 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2022 Sprzedany! Zostały jeszcze mój i żony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 6 Kwietnia 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2022 Temat został usunięty.Prawdopodobna przyczyna usunięcia: - Przedmiot/y, których dotyczył temat został/y sprzedane/kupione - Autor tematu poprosił o zamknięcie tematuJeżeli masz jakieś wątpliwości dotyczące usunięcia tematu, skontaktuj się z moderatorem, którego nick widnieje przy tym poście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.