Skocz do zawartości

[rower] Giant Talon z kompletnie wymienionym osprzętem

Wojcio

Rekomendowane odpowiedzi

Sprzedam rower górski/terenowy dla osoby o wzroście 162-172 cm. Rower używany był przez moją córkę, niezbyt intensywnie. Napęd w idealnym stanie. Rower ma najwyżej małe zadrapania. Osprzęt jest bardzo wysokiej klasy - w 100% wymieniony i nowszy niż rama.
Masa roweru z pedałami 12,3kg - to znacznie mniej niż nowe rowery w takiej cenie. A cena to 1999PLN.

Ogłoszenie (więcej zdjęć) poniżej. Ponieważ to forum fachowe, to nie owijam w bawełnę - rama to model 2015, ale cały osprzęt był założony później. Łańcuch sprawdzałem w tym tygodniu z nowym łańcuchem - nie widać wyciągnięcia (ma minimalny przebieg, bo wszystko, poza widelcem zostało zrobione pod koniec 2020, a wiosną 21 kupiłem nowy rower i ten już tylko stał). Rower jest fajny, lekki, dobrze zmienia biegi i hamuje. Napęd 3x10 daje szeroki zakres biegów. Widelec działa płynnie, ale może wymagać serwisu - za nic nie mogę sobie przypomnieć, czy przy ostatnim serwisie roweru był robiony widelec. 

Rama Giant Talon, rozmiar S (16") pod koła 27,5" - cieniowane aluminium.
Napęd 3x10 (30 biegów)
Przerzutka tył Shimano XT, przód Deore, manetki SLX. 
Hamulce hudrauliczne Shimano z klamkami servo wave. 
Widelec powietrzny, tłumiony hydraulicznie z blokadą na kierownicy Manitou. Pracuje gładko, górne golenie bez uszkodzeń. 
Koła systemowe Sun-Ringle 27,5 cala
Opony zwijane Schwalbe - niezużyte.
Łańcuch, kaseta - prawie nowe. 
Pedały - rower ma założone pedały SPD, przyznam dość stare, ale sprawne. Mogę zamienić na plastikowe platformy.
Zdecydowanie zachęcam do osobistego odbioru i obejrzenia roweru w Warszawie.

https://allegrolokalnie.pl/oferta/rower-gorski-giant-rozmiar-s-162172cm-wzrostu

IMG_0583 Duży.jpeg

Obecnie użytkowniczka ma 178cm i to jest dużo za dużo na ten rower. Znalazłem dane dla tego rocznika (w ogłoszeniu już poprawiłem) - 158-168cm UWAGA! w ogłoszeniu podałem wartości dla modelu 2022, ten jest mniejszy. Na załączonym filmie jest wycieczka w roku 2017 - po wyrośnięciu z roweru na kołach 24".

Rower kupiłem używany, ale właściwie idealny w 2017 roku jesienią. Rama to model 2015 ale z roweru Giant poza ramą nie ma nic.

Napęd - Kaseta 10s 11-36, korba Shimano z pustą osią, Dynasys HGX, 22-30-40, łańcuch Shimano - porównywałem długość z nowym "na wisząco" - nie widziałem różnicy - HG-54 (japan). Jak pisałem - manetki SLX, przerzutka XT (bez sprzęgła), przód Deore.

Hamulce - klamka M500, zacisk M447, tarcza RT56 - przód 180, tył 160.

• Mod Team

Temat został usunięty.Prawdopodobna przyczyna usunięcia: - Przedmiot/y, których dotyczył temat został/y sprzedane/kupione - Autor tematu poprosił o zamknięcie tematuJeżeli masz jakieś wątpliwości dotyczące usunięcia tematu, skontaktuj się z moderatorem, którego nick widnieje przy tym poście.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...