rbk145 Napisano 29 Marca 2022 Udostępnij Napisano 29 Marca 2022 Witam potrzebuje pomocy w wyborze roweru. Mój budżet to max 800-1000zl Rower ma służyć głównie na trasę do pracy( trochę ulica trochę chodnik i dosc wysokie krawężniki) oraz czasem chciałbym się wybrac w jakaś trasę, hmmm moZe 10-15 km po ulicy plus troche po leśnej utwardZonej drodze. Oto rowery jakie udało mi się wyszukac. https://www.olx.pl/d/oferta/rower-specialized-rockhopper-CID767-IDMnnPm.html https://www.olx.pl/d/oferta/rower-gorski-gt-aggressor-CID767-IDOnyR0.html https://www.olx.pl/d/oferta/rower-btwin-rockrider-340-CID767-IDOknoZ.html https://m.olx.pl/d/oferta/rower-26-scott-mtb-CID767-IDK3Are.html https://m.olx.pl/d/oferta/rower-unibike-kola-26-cali-rama-aluminiowa-CID767-IDKBXKF.html Wszystkie z nich mam w miare po drodze także z dojazdem nie będzie problemu. Pozostaje tylko kwestia tego który z nich będzie najlepszy? Może warto poszukać czegos innego? Liczę na wasza pomoc. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 29 Marca 2022 Udostępnij Napisano 29 Marca 2022 Poszukaj sobie roweru crossowego/trekkingowego, kupno mtb mija się z celem przy takim uzytkowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rbk145 Napisano 29 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 29 Marca 2022 W tym problem ze w okolicy mojego zamieszkania (Kwidzyn) ciężko w tym budżecie cokolwiek takiego wyszukac. A z tych które wysłałem któryś się wyróżnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 30 Marca 2022 Udostępnij Napisano 30 Marca 2022 (edytowane) Dołóż i kup https://lazaro-bike.pl/sklep/lazaro-aero-v1-męski_pid=303 Ewentualnie https://www.decathlon.pl/p/rower-trekkingowy-riverside-120/_/R-p-300806 Wiem, że łatwo powiedzieć "dołóż", ale kupisz nowy rower z gwarancją, który najprawdopodobniej finalnie wyjdzie taniej. Edytowane 30 Marca 2022 przez chudzinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rbk145 Napisano 30 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2022 Właśnie w tym przypadku słowo „dołóż” to słowo klucz. Trochę wypłukalem się z kasy i nie bardzo jest jak dołożyć, ale dziekuje chudzinki są rade i poświęcony czas. Hmm a w kwestii wysłanych przeze mnie rowerów któryś mógłby się nadawać czy lepiej nic z tego nie brać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 30 Marca 2022 Udostępnij Napisano 30 Marca 2022 Kupisz takiego starego strucla, będzie trzeba coś wymienić więc na jedno wyjdzie co kupno nowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rbk145 Napisano 30 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2022 Wiem wiem rowerki maja już swoje lata to na pewno, aczkolwiek tak jak mówiłem na razie nie ma szans bym mógł pozwolić sobie na dołożenie do nowego lepszego roweru. Wiec na razie pozostaje mi wybrac coś z tych, No chyba ze ktoś mieszka w okolicach Kwidzyna i widział może tam jakaś ciekawa ofertę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 30 Marca 2022 Udostępnij Napisano 30 Marca 2022 Opisy tych rowerów... Hmmm... Może zacznij od wykluczenia nieodpowiednich rozmiarów, bo między 16 a 19 cali to dość spora różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rbk145 Napisano 30 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2022 Ok tak zrobię a jakbym miał patrzeć na same zdj i jakieś tam opisy(wiem dosc srednie) to który wyglada na najlepszy z nich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 30 Marca 2022 Udostępnij Napisano 30 Marca 2022 Jeden z tych, który jest odpowiedni do Twojego wzrostu... Ile masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rbk145 Napisano 30 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2022 173cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 30 Marca 2022 Udostępnij Napisano 30 Marca 2022 No to szukaj 17 cali, zwykle producenci oznaczają to jako M. Z wymienionych powyżej Scott w ogóle nie ma podanego rozmiaru, a z pozostałych, gdybyś koniecznie chciał zbyt duży rozmiar, to skupiłbym się na Unibike i Spec, ale dalej twierdzę, podobnie jak przedmówca, że to zły pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rbk145 Napisano 30 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2022 Scott jest rozmiar M tak napisał mi właściciel na priv. Unibike jest z mojego miasta wiec jakbym go obejrzał dziś lub jutro to za te pieniądze brać go jeśli wszystko bd Ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 30 Marca 2022 Udostępnij Napisano 30 Marca 2022 To Scott wymiarowo powinien pasować. W tej kwocie żeby kółka się toczyły i biegi zmieniały to będzie dobrze, no i jakoś hamowało 😀. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rbk145 Napisano 30 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2022 Hehe dzięki bardZo, ale kusi mnie tez ten unibike tymbardziej ze jest z mojego miasta. Jak myślisz jeśli go dopasuje czy jest Ok wymiarowo to lepiej go brać czy scotta?? Scott wydaje mi się lepsza marka ale musiałbym jechać żeby go zobaczyć a unibike chyba tez w miare firma co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rbk145 Napisano 31 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2022 Zmiana planów chyba jednak wybiore ten rower https://www.olx.pl/d/oferta/rower-giant-revel-3-CID767-IDOySwe.html co o nim sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XC100S Napisano 31 Marca 2022 Udostępnij Napisano 31 Marca 2022 W dziale "sprzedam" tu na forum jest coś dla Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 31 Marca 2022 Udostępnij Napisano 31 Marca 2022 Jakie znaczenie ma napis na ramie? Jak sprawne to bierz, bo tu wiele się nie wywróży 😏. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rbk145 Napisano 31 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2022 Ale wart tych 800 zł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 31 Marca 2022 Udostępnij Napisano 31 Marca 2022 I co ja mam Ci napisać...? Jeżeli nic nie wymaga wymiany to pewnie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rbk145 Napisano 31 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2022 Dziekuje za poświęcony czas i za zepsute nerwy🤣🤣 jest jeszcze to ale nie wiem nigdy nie widziałem takich rowerow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XC100S Napisano 31 Marca 2022 Udostępnij Napisano 31 Marca 2022 (edytowane) Ten rower dla Ciebie miałem na myśli i jeszcze jeden trochę niżej, Author, jest za 900. Porozmawiaj ze sprzedającymi i kup. Podobno zadbane w sensie serwisu i przygotowania więc za taką kasę ja bym któryś wybrał. Edytowane 31 Marca 2022 przez XC100S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 31 Marca 2022 Udostępnij Napisano 31 Marca 2022 @rbk145, kupowanie fulla na takie jazdy? Z jednej strony to głupota, a z drugiej to chyba (taką mam nadzieję) pewniejszy zakup pod względem technicznym niż te linkowane przez Ciebie. @XC100S, to rzucaj linkami, a nie czaruj 😀. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rbk145 Napisano 31 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2022 Ten author versus rama 21 wiec lipa. A ten drugi co o nim myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XC100S Napisano 31 Marca 2022 Udostępnij Napisano 31 Marca 2022 (edytowane) Jak jest ograniczony budżet to ja bym kupował co pewniejsze a nie ładniejsze. Co z tego że pełen zawias. Poblokuje trochę i będzie wygodnie jechał przez miasto. Porozmawiać ze sprzedającym jak jest z tym rowerem, czy faktycznie zrobiony i można po zakupie jeździć (opony np). Edytowane 31 Marca 2022 przez XC100S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi