alfr3d Napisano 29 Marca 2022 Udostępnij Napisano 29 Marca 2022 Cześć wszystkim, Pytanie do osób, które posiadają ramę trek x-caliber 8 2019, posiadam napęd 1x12 ale chciałem się dowiedzieć czy wejdzie tam zębatka z przodu 34T ? Obecnie mam 32T i być może z czasem może brakować trochę prędkości, korbę jaką mam zamontowana to shimano deore fc-m6100 32t. Będę wdzięczny za pomoc, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Marca 2022 Udostępnij Napisano 29 Marca 2022 Po prostu zmierz ile masz miejsca. https://www.wolftoothcomponents.com/pages/chainring-diameter-by-tooth-count Masz też plik do wydrukowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alfr3d Napisano 29 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 29 Marca 2022 Zmierzyć od środka korby do ramy ? I długość porównać z tabelą ? Dobrze rozumuje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Marca 2022 Udostępnij Napisano 29 Marca 2022 Jeżeli 32T ma 136.1mm, a 34T 144.2mm, to wychodzi że będziesz potrzebował dodatkowe 4mm miejsca. Oczywiście Shimano może różnić się wymiarem, ale będzie to minimalna wartość. Sprawdź sobie, czy masz po prostu miejsce na dodatkowe 4mm. Możesz też sobie wydrukować tą kartkę i przyłożyć do korby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.