Skocz do zawartości

[Wybór roweru] Pierwsza szosa/przełaj/gravel dla 13-latka

morfeusz1805

Rekomendowane odpowiedzi

Tomek595, nie uparłem się na tego Cube, ale jeżeli mam wybierać dwa podobne rowery o podobnym osprzęcie za taką samą kwotę, ale jeden oferuje dodatkowo stopki, błotniki itp. to oczywiście wybieram ten z dodatkami, chyba to logiczne. Oczywiście to dynamo w przedniej piaście jest bez sensu. 

Mihau_ , SpinOFF Więc jaki zakres wymiarów ramy na 175 cm wzrostu powinien mieć stack, reach, długość rury poziomej, itd.? Często w rowerach są tak skrajne wymiary, że człowiek się gubi. 

W dniu 10.09.2022 o 14:43, morfeusz1805 napisał:

Co do błotników SKS speedrocker . Ich mocowanie za pomocą rzepów i gumek  do końca mnie nie przekonuje Wiadomo, że rzep w jesienno zimowych warunkach długo nie przetrwa. Szukanie później skąd wyrwać  rzepy czy oryginalne gumki? Czytałem tez opinie, że mocowania potrafią się przesuwać na widełkach. W normalnych błotnikach wymiana skorodowanej śrubki i po problemie. Dlatego fajnie byłoby mieć z fabrycznymi mocowaniami. 

Przejeździłem dwie ostatnie zimy na błotnikach SKS montowanych na rzepy. Zamontowałem jesienią, zdjąłem wiosną - zero ZERO problemów. Gumki i rzepy umyłem z soli i innych zabrudzeń i obecnie czekają na kolejny sezon.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...