esp0nja Napisano 27 Marca 2022 Napisano 27 Marca 2022 Cześć. Potrzebuję roweru do jazdy po mieście (gdzie jest sporo wzniesień) i na jakieś wycieczki po niezbyt wymagających terenach. Mogę mieć do dyspozycji rower Kross, nieużywany od długiego czasu (także na pewno wymaga serwisu), ale nie mam do niego aktualnie dostępu, także nie wiem czy czekać aż do mnie przybędzie, czy szukać czegoś innego, większego. Jestem zielona w temacie, nie jestem pewna jak dobrać rozmiar roweru, a w internecie znalazłam różne, często rozbieżne informacje. Mam nadzieję, że podpowiecie mi czy ten staruszek będzie okej. Załączam zdjęcia roweru i opon. Jestem kobietą, mam 179 cm wzrostu, długość wewnętrzna nogi 83 cm. Rozmiar ramy: 17,5" (52 cm) - internet mówi, że w calach jest za mała, ale do długości nogi podobno te 52 cm są w porządku; rower ma regulowaną sztycę Opony: (50-559) 26 x 1,90
grzesiowu Napisano 27 Marca 2022 Napisano 27 Marca 2022 Przymierz się ... 17,5 to bardziej pod wzrost 170, a rama to nie tylko dystans między siodełkiem a pedałem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.