usenet Napisano 27 Marca 2022 Udostępnij Napisano 27 Marca 2022 Cześć, czy ktoś z was praktykował woskowanie ramy? Chodzi o normalne woski do lakieru np. stosowane przy samochodach. Na samochodzie wiadomo po takim zabiegu znacznie mniej łapie kurzu a woda spływa bez zacieków. Jakieś plusy i minusy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 27 Marca 2022 Udostępnij Napisano 27 Marca 2022 Idź na całość, w car-spa połóż powłokę kwarcową Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 27 Marca 2022 Udostępnij Napisano 27 Marca 2022 Ja kładę powłokę kwarcową jak jeżdżę po lesie. Nawet na sobie mam ten kwarc! A co do tematu - sam jak mam fantazję to czasami po myciu przecieram ramę silikonem (tak kwarcem :P) w szpreju. Ładnie się świeci ale długo efekt nie trwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
usenet Napisano 27 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 27 Marca 2022 Po tym filmiku odpowiedź prosta w przeciwieństwie do banialuków @cervandes Ma to sens, a roboty 10-15minut, wosk samochodowy jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Marca 2022 Udostępnij Napisano 27 Marca 2022 Ja polecam woski Dodo Juice. Możesz nakładać dłońmi lub gąbkowym aplikatorem. Nie brudzi na biało, tak jak woski syntetyczne. Efekt jest taki, jakbyś po prostu użył czegoś tłustego. Możesz też kupić Quick Detailer. Mi się dobrze sprawdza Shiny Garage Ceramic. Co do kurzu, to nie do końca tak jest. Kurz zbiera się mocno, ale dużo łatwiej jest się go pozbyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.