Skocz do zawartości

[Wybór roweru] Czy to dobry rower?

Bartku

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Planuję kupić rower i zastanawiam się czy Dartmoor Sparrow Intro to dobry wybór?
Jeżeli nie to jaki inny rower mogę w tej cenie mieć?
W jakim sklepie go kupić?

Napisano

nie napisałeś do czego ten rower. Jakie masz wymagania/ oczekiwania. 

Jakie trasy mniej wiecej będą jeżdżone? 

Za mało danych zeby móc Ci doradzić.

Jaki budżet?

Napisano

Po pierwsze są dwa Sparrowy zwykły i intro. W twoim budżecie nie mieści się nawet ten tańszy, więc zakładam, że chcesz używany. Jak używany to starszy - nie wiadomo więc dokładnie o jaki model pytasz. To jest dość niszowy rower - trail hardtail. Nie nadaje się do jazdy wyczynowej, bo nie znam konkurencji w której startuje się na takich rowerach. Z dobrym osprzętem nadaje się na fajne wycieczki w górach, ale trzeba być silnym i zdrowym, by na podjazdach dać radę z masą, a na zjazdach z wertepami - nie twierdzę, że hardtail jest zły, ale że więcej wymaga. Nada się do skakania, ale to nie jest typowy rower do skakania. Będzie fajny na gładszych trailach w bike parkach - takich typu flow.  

Napisano

@Wojciomam na myśli model z 2021 roku(intro) co do jazdy wyczynowej, mam na myśli niewielkie skoki, i jazdę po pumptrackach(jestem początkujący). I zastanawiam sie czy ten rower spełni moje oczekiwania. Czy byłbyś w stanie polecić inny rower do 3500(lżejszy)?

Napisano

Tak jak mogę się wykazać sporym doświadczeniem w jeździe po górach, tak w pumprtackach jestem świeżynka. Ale sam dartmoore robi do tych zabaw inne rowery - krótsze, o mniejszym skoku i bez przerzutki - czyli fatalne do wycieczek. Kolega, który ma zajawkę na takie zabawy Kupil właśnie two6playera a tańszy jest gamer. Tego sparrow to bym wziął na trasę w górach, ale taką budowaną, nie dzikie skały. Ważne gdzie mieszkasz. Jak nie masz gór a masz pumptrack i kopane hopy, to może lepiej taki player oraz drugi rower za 500 na krótkie wycieczki po mieście / wsi. Nic nie jest do uniwersalne. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...