chudzinki Napisano 26 Marca 2022 Udostępnij Napisano 26 Marca 2022 Jak się ma Markhor do Reby? Jeżeli ten drugi to 10/10 to ile można by dać dla Manitou? Wiem, że to subiektywne, ale jakiś obraz będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 26 Marca 2022 Udostępnij Napisano 26 Marca 2022 5-6. Licha sztywność skrętna, plastikowy popychacz tłoka, sprężyna negatywna stalowa, praktycznie brak tłumika kompresji, drogie i słabo dostępne części. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 27 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 27 Marca 2022 Miałem nadzieję, że ciut lepiej... To XCR 32 pewnie podobnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 27 Marca 2022 Udostępnij Napisano 27 Marca 2022 Xcr 32 air to mocna 2. - brak czułości, kawał kowadła, rdzewiejące golenie, praktycznie brak uszczelnień. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 27 Marca 2022 Udostępnij Napisano 27 Marca 2022 Jeżeli manitou miałoby być odpowiednikiem reby to (bez boost) machete pro z tłumikiem abs+ lub (boost) R7 expert. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 28 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 28 Marca 2022 Nie spodziewałem się aż tak niskiej oceny XCR 😏. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 28 Marca 2022 Udostępnij Napisano 28 Marca 2022 (edytowane) Przecież to najtańszy i najgorszy amortyzator powietrzny na rynku. Pomiędzy nim a Rebą musi być przestrzeń na różne RST, droższe Suntoury, tańsze RockShox (nawet sprężynowe), wszystkie X-Fusion, kilka modeli Manitou... Edytowane 28 Marca 2022 przez Dokumosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sabarolus Napisano 28 Marca 2022 Udostępnij Napisano 28 Marca 2022 Z tymi X-Fusiom bym nie przesadzał, bardzo przyzwoite widelce z jednak bardziej zaawansowanymi tłumikami niż ta proteza w Rebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 28 Marca 2022 Udostępnij Napisano 28 Marca 2022 Wśród 32 raczej nie. Wszystko na tłumikach RC albo RL. Dopiero RCP jest faktycznie niezłym tłumikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sabarolus Napisano 28 Marca 2022 Udostępnij Napisano 28 Marca 2022 Nadal - zabawka z Reby nie jest niczym co specjalnie przekłada się na jej wyższość. Ale może jestem uprzedzony, dla mnie zawsze był to drewniak, który powinien kosztować 60% tego co nominalnie kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 28 Marca 2022 Udostępnij Napisano 28 Marca 2022 Nie twierdzę, że MC w Rebie to jest jakimś cudem techniki. Można jednak doprowadzić go do całkiem sensownej pracy. Póki nie ma szybko następujących po sobie przeszkód (schody, usiany korzeniami zjazd) zachowuje się przyzwoicie i w ślepym teście ciężko odróżnić od pierwszej wersji Chargera. W x-f większość tłumików jest nierozbieralna co mocno ogranicza jakiekolwiek zabawy przy tłumiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi