Skocz do zawartości

[Triban 520] Nowe klocki hamulcowe

pawelszm

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo prosze o pomoc w wyborze nowych klockow hamulcowych do roweru BTwin Triban 520

Widze ze klocki sa juz mocno zuzyte i musze cos wybrac na wymiane a zupelnie sie na tym nie znam

Celuje raczej w klocki ze sredniej polki cenowej, dobre - ale tez nie bardzo chce placic np 100 zl za komplet na jedną oś.
Z gory dziekuje za pomoc i sugestie!

Jeśli chodzi o szczęki to nie pomogę... prawdopodobnie poleciłbym oryginały shimano.... jeśli to tarcze... poszukaj jakichś półmetalików.. zjeżdżasz w górach to wymień przednia tarcze na lepsza.. niestety przy hamowaniu z ponad 50 kmh wpada w fading, wiem bo mam, teraz mam bbs power stop 160, trzeba sie dużo bardziej postarać by je przegrzać.. problemem nie są klocki półmetale

dodam jeszcze że te zaciski mają takie same klocki jak avid bb5

Dziekuje @remover, nawet nie wiedzialem ze sa rozne typy klocków.

Musze ogladnac stare klocki i zobaczyc czy okladziny da sie wymienic, natomiast raczej wolalbym zmienic caly klocek.

Bardzo podobne do tych Merida są  tez Clarska, podejrzewam ze to ten sam klocek jedynie roznica jest w kolorze, dodatkowo w zestawie jest drugi komplet wkładek

https://allegro.pl/oferta/klocki-hamulcowe-szosowe-do-shimano-clarks-11874878449

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...