adisb Napisano 25 Marca 2022 Udostępnij Napisano 25 Marca 2022 Witam, etap zmiany roweru aktualnie jeździmy na Puky Rower S-Pro 18-1 (dziewczynka 7 lat wzrost 118 cm) i czas na coś poważniejszego aktualnie prześwietliłem modele firm które znam tj: Woom 4 / KUbikes 20S / FROG 53 / PUKY S-PRO 20 mimo to chciałbym jeszcze poznać opinię na temat dwóch innych rowerów (szczególnie rama w Specialized - Jett 20 wygląda geometrycznie bardzo fajnie): https://www.cannondalebikes.pl/rowery/dzieciece/quick-20-girls-c51200f https://www.specialized.com/pl/pl/jett-20/p/186957?color=302620-186957&searchText=92722-6320 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 25 Marca 2022 Udostępnij Napisano 25 Marca 2022 Szkoda, że nie chwalą się wagą na stronie. A co takiego bardzo fajnego jest w geometrii Speca? 🤔 Pytam serio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adisb Napisano 25 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 25 Marca 2022 (edytowane) Specialized Jett 20 waży ok 8.5 kg dla porównania Woom 4 waży 7.6 kg Edytowane 25 Marca 2022 przez adisb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 25 Marca 2022 Udostępnij Napisano 25 Marca 2022 Mnie osobiście bardziej podoba się kanon. Jakoś bardziej przemawia do mnie prosta rura górna niż taka z "garbem". Od lat 90'' wolę ostre kąty niż obłe kształty. (no ale gdybym był gówniakiem to cieszyłbym się jak głupi z obu rowerów!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrismel Napisano 25 Marca 2022 Udostępnij Napisano 25 Marca 2022 Obydwa śliczne. Jak są dostępne stacjonarnie zabrałbym młodą damę do sklepu i niech wybierze ten który jej się bardziej podoba kolorystycznie. Nie zapomnę jak z żoną znaleźliśmy kiedyś dla córki różowy rowerek. Zabraliśmy ją do sklepu będąc przekonani że wybierze właśnie ten. Nawet na niego nie spojrzała. Za to jak zobaczyła ciemno zielonego "górala" oniemiała z zachwytu. Także dałbym jej szansę wybrać samodzielnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R10 Napisano 7 Maja 2023 Udostępnij Napisano 7 Maja 2023 W dniu 25.03.2022 o 11:49, adisb napisał: jeździmy na Puky Rower S-Pro 18-1 (dziewczynka 7 lat wzrost 118 cm) i czas na coś poważniejszego aktualnie prześwietliłem modele firm które znam tj: Woom 4 / KUbikes 20S / FROG 53 / PUKY S-PRO 20 mimo to chciałbym jeszcze poznać opinię na temat dwóch rowerów Przez lata jeżdziliśmy na Islabikes od 14'' do aktualnie 20'' i były to super lata na super rowerach :-). Przeszliśmy na Puky LS-Pro 24 trochę eksperymentalnie gdy ceny rowerów dziecięcych wyskoczyły w kosmos w 2022 roku, a trafilismy idealną sztukę po sąsiedzku, mam więc dobre porównanie. Puky jest nieco ciężej zbudowany, co widać nawet na oko (średnice rur) ale jest rowerem znacznie mocniejszym (wg szczegółowych instrukcji producentów, proporcje dopuszczalnej wagi jeźdźca jak Isla około 45 kilo Puky około 100 kilo czy jakoś podobnie pona dwa razy więcej - i nie jest to śmieszne, bo latami widziałem opiekunkę dzieci sąsiadów powracającą z przedszkola na roweruch dzieci ). Puky w porównaniu do Islabike ma szerzej rozstawione pedały (Isla się bardzo chwali wąskim rozstawem pedałów i słusznie, na Puky wyglada to trochę na rozstaw jak w rowerach dorosłych), opony fabryczne nie mają pasków odblaskowych, Puky jest około jednego kilograma cięższy i to takie różnice. Zarówno Islabikes jak i Puky mają nisko osadzoną kierownicę (i tu i tam mostki ahead w najwyższym położeniu), zdecydowanie najwyżej kierownicę ma Woom (ogladam sporo Woom 5 pod szkołą), co ma i zalety (dziewczynki lubią bardziej wyprostowane jeździć, z kolei pod wiatr lepiej być pochylonym). Puky ma chyba aż 10 lat gwarancji na ramę (po rejestracji). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DoriLori Napisano 15 Marca Udostępnij Napisano 15 Marca Specialized daje dożywotnią gwarancję na ramę. W wersji 24 cale waży 9,5 kg, kupiłam teraz w 2024 r. za 1600 zł. Do tego ma regulowany rozstaw pedałów, kierownicę i największą możliwość regulacji wysokości siodełka, na razie dziecko 32 cm wzrostu (ale ma krótkie nogi w stosunku do tułowia), jeździ na najniższym ustawieniu, więc powinien starczyć na 3 lata. Jestem bardzo zadowolona z wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 15 Marca Udostępnij Napisano 15 Marca (edytowane) Cytat regulowany rozstaw pedałów W jaki sposób się to reguluje...? Wiesz, że dzwonią, ale nie wiesz, w którym kościele 😀. Wysokość siodełka to nie wszystko. I popraw wzrost. Edytowane 15 Marca przez chudzinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi