RabbitHood Napisano 25 Marca 2022 Udostępnij Napisano 25 Marca 2022 Czy na dzisiaj istnieje jakaś alternatywa tańsza/lepsza dla tego zespołu? ebmx jeszcze działają? Jakie dzisiaj wytrzymałe (waga nie ma znaczenia) szprychy są na topie? coś z sapima? Czy przy wymianie szprych rozmiar różny o 2mm ma faktycznie znaczenie? I na koniec pytanie dla wróża Macieja: Czekać z nowymi kołami na koniec sezonu licząc na obniżkę cen czy raczej będzie już tylko drożej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Marca 2022 Udostępnij Napisano 25 Marca 2022 Będzie drożej. Nic nie wskazuje na to, żeby miało być taniej. Lemonbike. Chociaż prawdę mówiąc to trochę się zirytowałem, jak przednie koło z zestawu za 1500 zł złapało bicie. Przejechałem ledwo 50km po asfalcie i szutrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 25 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 25 Marca 2022 To akurat może nie dziwić - bo świeże koło musi się "ułożyć" stąd często strzelanie i pykanie na nowym/wycentrowanym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Marca 2022 Udostępnij Napisano 25 Marca 2022 No tak, tylko nie po to robią odprężanie, maltretują je na maszynie, żeby po 50km miało obustronne bicie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 25 Marca 2022 Udostępnij Napisano 25 Marca 2022 Lemonbike, jak każda inna firma zatrudnia różnych ludzi, który mają lepsze i gorsze dni, a nie podejrzewam tego typu warsztatów o posiadanie procedur jakościowych rodem z IATF 16949. Ile ja się nasłuchałem o magikach Dandy Horse, Daveo, srutututu... a najbardziej byłem zadowolony z koła zapleconego za 50zł w lokalnym sklepiku w Gdyni (Sklep rowerowy przy kładce). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.