SebaW Napisano 25 Marca 2022 Napisano 25 Marca 2022 Pls o pomoc w wyborze nowych opon 27,5 Trasy po lasach nadodrzańskich koło ZG i single ( Smerk) w różnych warunkach pogodowych Waga rowerzysty powyżej 100kg Teraz mam fabryczne Ikon (dętka) 2,2 ale się skończyły. Niezbyt pewnie czułem się na zakrętach. Myślałem o oponach Maxxis Minion DHF i tył DHR II 2.3 lub zestaw Aggressor i Aspen. Rozmiar obręczy koła 23 mm Proszę podpowiedzcie coś z doświadczenia co założyć Pozdro :)
Gość Napisano 25 Marca 2022 Napisano 25 Marca 2022 Mam tylko doświadczenie z jednym modele, @bogus92 chyba z drugim, ale pomyśl nad Wolfpack. Mało popularne opony, ale jak na razie wydają się bardzo dobrą alternatywą dla największych producentów. Twórcą jest człowiek który pracował nad Topowymi modelami w Continental i Schwalbe.
Maciorra Napisano 25 Marca 2022 Napisano 25 Marca 2022 Zestaw DHF na przód i Aggressor na tył jest całkiem przywoity, obecnie mam z przodu DHFa a z tyłu Dissectora i jak na razie nie powiem złego słowa. Ale nie miałem jeszcze zbyt wielu okazji pojeździć Dissectorem po mokrym...
Mod Team bogus Napisano 25 Marca 2022 Mod Team Napisano 25 Marca 2022 Z Maxxisami Minion, Agressor i Aspen nie miałem do czynienia. @SebaWdo jakiej jazdy to mają być opony i jaki budżet? Jeśli miałbym coś polecić to szedłbym w Vittorię lub wspomnianego Wolfpacka.
SebaW Napisano 25 Marca 2022 Autor Napisano 25 Marca 2022 Dziękuję, że się odzywajcie Jeżdżę sobie w dni wolne od pracy po około 40 km po lasach nad rzeką jak swieci słońce albo lekko pada deszcz. Jest mokro, korzenie, kamienie ale nie ma dużego błota. Generalnie bez jakiś ekstremalnych przewyższenia. Taka zabawa bez żadnego profesjonalizmu Jednak mam ogromna przyjemność jak czuje się pewnie na zjazdach przy piachu czy mokrych kamieniach a potrafię pojechać bokiem i gleba. Wagę mam spora wiec dużo nie trzeba. Budżet około 150 zł sztuka.
SebaW Napisano 25 Marca 2022 Autor Napisano 25 Marca 2022 I zapomniałem dopisać o wypadach do Świeradowa i Smrek na singielki
SebaW Napisano 25 Marca 2022 Autor Napisano 25 Marca 2022 I zapomniałem dopisać o wypadach do Świeradowa i Smerk na singielki 10 godzin temu, Maciorra napisał: Zestaw DHF na przód i Aggressor na tył jest całkiem przywoity, obecnie mam z przodu DHFa a z tyłu Dissectora i jak na razie nie powiem złego słowa. Ale nie miałem jeszcze zbyt wielu okazji pojeździć Dissectorem po mokrym... I tak chłopaku zrobię DHF + Aggressor. Mierzę koło szerokości 2,3 proszę podpowiedz czy to dobry rozmiar do obręczy 23 mm. jak sądzisz w mojej wadze i sprzęcie będzie ok?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.