mattpl Napisano 23 Marca 2022 Udostępnij Napisano 23 Marca 2022 Witajcie, przepraszam na wstępie za pytanie początkującego, niektórym może wydawać się śmieszne:) mam buty marki optimum, udało się wyrwać w second handzie poniżej 50zl były na nich bloki, szybki test i wpinają się w pedały SPD z Decathlonu. Czy na ich miejsce (zdjęcie) będą pasować żółte lub niebieskie Shimano? Po zdjęciach wyglądają inaczej niż te moje, mają dodatkowe wypusty z lewej i prawej a u mnie oprócz wypukłej górnej części dolna część bloku jest płaska, dodatkowo wydaje mi się że sam blok jest dłuższy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 23 Marca 2022 Udostępnij Napisano 23 Marca 2022 To są bloki do systemu look (ale akurat producentem tego co masz zamontowane look raczej nie jest, jakiś zamiennik) Otwory montażowe w butach są uniwersalne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mattpl Napisano 23 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 23 Marca 2022 Ok czy po zdjęciu pedała od góry jesteś w stanie rozpoznać system? Jedyna informacja na pedałach to marka btwin Jak wyżej pisałem udało się tym blokiem wpiąć i wypiąć. Chciałabym dobrać odpowiedni blok Czy obstawiać jak w przypadku Shimano że ten stery czerwony to ten bez żadnego luzu czy jednak 9? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 23 Marca 2022 Udostępnij Napisano 23 Marca 2022 Masz pedały pod look'a i bloki pod look'a więc nic dziwnego, że się wpiąłeś. Nie wiadomo jaki luz mają te bloki, to nie jest żaden aktualny produkt look'a, nigdy wcześniej takich nie widziałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mattpl Napisano 23 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 23 Marca 2022 To się trafiło buty kupione przed rowerem a pedały były gratis dzieki w takim razie zamawiam nowe. Zamawiać na początek 9 czy 4.5? Różne opinię czytałem i chyba najczęściej proponowali 9 stopni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 23 Marca 2022 Udostępnij Napisano 23 Marca 2022 Ja bym wziął 4,5. Przy 9 stopa ci będzie tak latać jakbyś w ogóle nie był wpięty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.