TheDarkPassenger Napisano 23 Marca 2022 Napisano 23 Marca 2022 Witam, wydawałoby się że nie można zadać głupszego pytania, no ale... Jakims cudem mam niedaleko sklep mający w ofercie Unibike Flash w dwóch rozmiarach ramy (21" i 23"). Mam 188 cm wzrostu, przekrok (długosć nowi wewnątrz) 91 cm. Byłem w sklepie i po ustawieniu kiery i siodła jeździło się na nich równie wygodnie. Teraz pytanie do Was który wybrać? Bo w 21" jednak sztyca była dość mocno do góry wyciągnięta i ledwie kilka cm jeszcze jej zostało. Za tp 23" wydaje się całkiem spory i nie taki świetny w manewrowaniu. Może mieliście podobny przypadek, dylemat? Poradźcie coś w tej jakże głupiej sytuacji
MikeSkywalker Napisano 23 Marca 2022 Napisano 23 Marca 2022 Musisz mieć pan długie nogi, albo nie wiem co Ja przy 180 brałbym 19", 23 to jest końcówka dla dwumetrowych dryblasów. Sztyca wysunięta nawet na 20cm - czyli jak zostaje pięć, w przypadku 350mm to nic nadzwyczajnego. Sam widzisz że na większym jeździ się inaczej - także bierz 21, póki jest.
TheDarkPassenger Napisano 23 Marca 2022 Autor Napisano 23 Marca 2022 Zgadza się, długie nogi i długie ręce posiadam 23" to trochę kolubryna się wydaje. Jak na jakimś statku kosmicznym się czułem przez chwilę
MikeSkywalker Napisano 23 Marca 2022 Napisano 23 Marca 2022 No to masz odpowiedź. Sztycą się nie przejmuj, można dać i 400mm wysuniętą na 30cm, i problemu nie będzie.
TheDarkPassenger Napisano 27 Marca 2022 Autor Napisano 27 Marca 2022 No i zamówiłem i przyszedł do mnie 21". Zrobiłem na nim jakieś 100 km i wydaje się że bardzo dobrze pasuje. Dzięki
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.