tymek. Napisano 22 Marca 2022 Napisano 22 Marca 2022 mam pytanie podejrzewam że kupiłem rower z pękniętą ramą. Jeśli okaże się to prawdą postaram się oddać rower na gwarancję lub do poprzedniego właściciela, lecz liczę się z tym że może się nie udać dlatego mam pytanie czy ktoś mógł by polecić dobrego spawacza w Białymstoku i okolicach
KSikorski Napisano 22 Marca 2022 Napisano 22 Marca 2022 Do takich napraw polecam https://www.facebook.com/Selfmadefreeride/
Galvatron Napisano 22 Marca 2022 Napisano 22 Marca 2022 Problem ze spawaniem ramy jest taki, że prędzej czy później może ona pęknąć tuż obok.
KSikorski Napisano 23 Marca 2022 Napisano 23 Marca 2022 Jeśli wymienia się całe pęknięte elementy (zamiast glutować pęknięcie) i potem poddaje ramę obróbce termicznej to raczej nie ma powodu do obaw. Gorzej że przyczyną pęknięcia niejednokrotnie wynika z błędów konstrukcyjnych lub użytkowych - to oczywiście może owocować ponownym pęknięciem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.