Deli Napisano 22 Marca 2022 Udostępnij Napisano 22 Marca 2022 Witam. Aktualnie jeżdżę na MTB, ale chciałbym się przesiąść na coś wygodniejszego i szybszego. Trasy raczej jednodniowe (100-200km) ale w przyszłości może sakwy i kilkudniowe wypady. Wybór padł na crossa, żeby było w miarę wygodnie i też dało się wjechać w jakiś lekki teren. Cena może być wyższa o ile będzie warto. Wzrost: 183cm Waga: 80kg Myślę nad tymi modelami: z wyglądu raczej scott, ale wygląd nie jeździ :) https://www.unibike.pl/xenon.html https://www.scott.pl/produkt/1268/9259/Rower-Sub-Cross-10-Men A może całkiem coś innego? Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szy Napisano 22 Marca 2022 Udostępnij Napisano 22 Marca 2022 Jeśli myślisz o sakwach, to szybko ten cross stanie się trekkingiem. Szy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deli Napisano 22 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 22 Marca 2022 Do tych sakw to jeszcze długa droga, póki co to właśnie takie weekendowe wypady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hulk14 Napisano 22 Marca 2022 Udostępnij Napisano 22 Marca 2022 Te crossy, jak na crossy wyglądają całkiem fajnie. Unibike ma lepszy osprzęt, szczególnie hamulce. Canyon waży niewiele jak na crossa, unibike xenon z roku 2020 ważył podobnie (wierząc producentom/sklepom...) Niemniej, jakoś wyraźnie szybszy (na asfalcie i równym szutrze), to będzie dopiero gravel/"gravel" z prostą kierownicą od mtb. Zresztą, włożysz węższe opony do mtb i będziesz miał prawie crossa. Co rozumiesz przez wygodny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deli Napisano 22 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 22 Marca 2022 Może trochę źle to opisałem, jazda typowo rekreacyjna, wycieczkowa. Wygoda, to po prostu bardziej się wyprostować, bo coś mnie plecy bolą Do graveli nie przekonuje mnie baranek i brak amora z przodu, no i też pozycja będzie bardziej zgięta. Właśnie widzę, że osprzętowo Unibike lepszy, ale czy będzie aż taka duża różnica na niekorzyść Scotta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.