Roballinho Napisano 22 Marca 2022 Udostępnij Napisano 22 Marca 2022 Czy można kupić jeszcze na rynku coś przyzwoitego, co obleci 8 rzędów z tyłu. Szukam manetki do roweru dla dziecka, bo z obecnym gripem Sram MRX jakoś nie może się polubić. Postanowiłem, żeby spróbował z triggerami, ale szukam po sieci i widzę tylko opcje pozagrupowe. Może coś przegapiłem, może powinienem pomyśleć nad Microshiftem, a może cofnąć się o dekadę, dwie i poszukać czegoś na rynku wtórnym. Poradźcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 22 Marca 2022 Udostępnij Napisano 22 Marca 2022 Aż mnie zaciekawiłeś! W sumie to niesamowite, że 10-rzędowe deore jest tańsze niż 8-rzędowy altus... https://rowerek.pl/pol_m_Czesci_Manetki-Klamko-manetki_Manetki_Prawe-8-rzedowe-349.html Ciekawe jak jest ze kompatybilnością wsteczną? Czy długość naciągu się zmienia? A tu masz jeszcze sramowską manetkę: https://www.centrumrowerowe.pl/manetka-sram-x4-pd10001/?v_Id=36360 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 22 Marca 2022 Udostępnij Napisano 22 Marca 2022 Kurczę dziwne, u mojego bajtla MRX był objawieniem, najlżej pracujący grip jakiego miałem okazję używać. Może z manetką jest coś nie tak? W jakim wieku latorośl? Bo mniejsze dziecięce dłonie mają problem z triggerami - za krótkie palce w stosunku do zbyt długiego skoku dźwigni. Z opcji retro to XT M739, tylko że shimanoskie rapid fajery słabo wytrzymują próbę czasu niestety, więc można się naciąć na niesprawną manetkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Marca 2022 Udostępnij Napisano 22 Marca 2022 28 minut temu, RabbitHood napisał: W sumie to niesamowite, że 10-rzędowe deore jest tańsze niż 8-rzędowy altus... Popyt i podaż. 29 minut temu, RabbitHood napisał: Ciekawe jak jest ze kompatybilnością wsteczną? Czy długość naciągu się zmienia? 8/9s nie jest kompatybilne z 10/11s. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 22 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 22 Marca 2022 23 minuty temu, akkwlsk napisał: W jakim wieku latorośl? Bo mniejsze dziecięce dłonie mają problem z triggerami - za krótkie palce w stosunku do zbyt długiego skoku dźwigni. 8 wiosen. Muszę się przyjrzeć dokładnej temu gripowi, bo też mi się wydaje, że kiedyś to lżej chodziło. Tym bardziej, że już na etapie składania roweru szukałem odpowiedzi jaki grip najlepiej sprawdzi się ze zmieniarką SH u dziecka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akkwlsk Napisano 22 Marca 2022 Udostępnij Napisano 22 Marca 2022 U mnie był MRX + przerzutka SRAM 3.0 - chodziło to muślinowo, revoshift nie ma nawet startu do tego zestawu. A może po prostu linka z pancerzem do wymiany, albo zagięta lekko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 22 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 22 Marca 2022 U mnie to pracuje z Shimano Deore z przeszczepionym wózkiem z napinacza Alfine. Kable są ok na pierwszy rzut oka, ale widzę, że zmieniarka czymś chyba dostała, wiec może tu jest jakiś problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.