DrKoxu Napisano 21 Marca 2022 Udostępnij Napisano 21 Marca 2022 Cześć. Ostatnio czyściłem łańcuch rowerowy z rdzy kwaskiem cytrynowym (mocno skorodowany). Łańcuch później pękł i teraz pytanie czy możliwe jest że to przez kwasek cytrynowy? Dziękuję za wszystkie odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 21 Marca 2022 Udostępnij Napisano 21 Marca 2022 Naprawdę myślisz, że łańcuch pękł od kwasku cytrynowego a nie dzięki "niewłaściwej eksploatacji"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DrKoxu Napisano 21 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 21 Marca 2022 Wolę się upewnić bo nie robiłem tego dla siebie i mi trochę głupio😅 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Marca 2022 Udostępnij Napisano 22 Marca 2022 9 godzin temu, DrKoxu napisał: z rdzy kwaskiem cytrynowym (mocno skorodowany) Tak, to zdecydowanie przez kwasek. Ta rdza nie miała znaczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KNKS Napisano 22 Marca 2022 Udostępnij Napisano 22 Marca 2022 @skom25 Nie znasz się. Jak się kręci duże waty to łańcuch może się poddać. No i korba może się rozkleić. 😉 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Marca 2022 Udostępnij Napisano 22 Marca 2022 Akurat pisząc poważnie, to rozklejanie korby Shimano nie ma nic wspólnego z generowaną mocną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.