adria Napisano 21 Marca 2022 Napisano 21 Marca 2022 Cześć, szukam roweru, damskiego. Dostałam propozycję takiego, do którego tylko należałoby dołożyć amortyzator, zmienić opony i zdemontować światełka i inne elementy. Czy to ma sens? Oto link: FX 2 Disc Equipped | Trek Bikes (PL) Czego potrzebuję: roweru do jazdy w terenie, szutrowe i leśne ścieżki, parki, lekkie górki i trochę większe (mieszkam na Podhalu) ale bez wyczynu. Rzadko będzie to podłoże twarde czyli asfaltowe czy betonowe, raczej jako dojazd niż podstawa; dystanse to nie więcej niż 100 km, a pewnie częściej koło 50 km. Wzrost: 177, waga 61 kg. Kobieta. Z tego co czytałam wynika, że optymalny dla mnie będzie rower typu cross. Miałam do niedawna konę, na której straszliwie się męczyłam, ponieważ to jednak raczej typowy MTB z tego co wiem. Rozmiar ramy dla mnie to 19" czy raczej 20"? Co sądzicie o tej propozycji? Zakres cenowy: do 3500. A może proponujecie coś innego? Z góry dziękuję za uwagi. :-)
Mihau_ Napisano 21 Marca 2022 Napisano 21 Marca 2022 Cytat do którego tylko należałoby dołożyć amortyzator, Rama nie jest konstrukcyjnie przygotowana na przenoszenie takich obciążeń. https://www.giant-bicycles.com/pl/roam-2-disc
adria Napisano 22 Marca 2022 Autor Napisano 22 Marca 2022 Bardzo dziękuję za pomoc. I Chciałam się upewnić co do rozmiaru: M czy już L?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.