Marcin_00 Napisano 21 Marca 2022 Udostępnij Napisano 21 Marca 2022 Cześć, jest jakaś storna, na której mogę sprawdzić np. Po numerze seryjnym, jaka części jest odpowiednia do mojego roweru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DuszaK Napisano 21 Marca 2022 Udostępnij Napisano 21 Marca 2022 Może to głupie. Strona producenta? Jaki rower? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_00 Napisano 21 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 21 Marca 2022 Romet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DuszaK Napisano 21 Marca 2022 Udostępnij Napisano 21 Marca 2022 Coś więcej? Model? Rok produkcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Marca 2022 Udostępnij Napisano 21 Marca 2022 Nie wiem jak sobie to wyobrażasz. Nie ma czegoś takiego. Znając standardy zastosowane w Twoim rowerze, możesz dopierać komponenty. Numer seryjny to nie jakiś standard, że sobie rozkodujesz i sprawdzisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_00 Napisano 21 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 21 Marca 2022 No to pokombinuje, ale przydałaby się taka opcja😉. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Marca 2022 Udostępnij Napisano 21 Marca 2022 No ale jak? Musiałby powstać standard numeracji ram, który pozwoliłby na rozkodowanie chociaż podstawowych danych. Nawet w przemyśle motoryzacyjnym działa to byle jak w ramach standardu, a każdy producent ma swój wewnętrzny dekoder. Następnie musiałbyś mieć ogólnoświatową (!) bazę danych komponentów. A to tylko początek, bo pojawia się jeszcze wzajemna kompatybilność między komponentami. Kto coś takiego stworzy? To jest niemożliwe do zrealizowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DuszaK Napisano 21 Marca 2022 Udostępnij Napisano 21 Marca 2022 Mądrze rzeczesz SKOM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 21 Marca 2022 Udostępnij Napisano 21 Marca 2022 Godzinę temu, Marcin_00 napisał: jaka części jest odpowiednia do mojego roweru. Rower to jest jak lego, możesz sobie mieszać częśći wedle uznania, Jest tylko kilka standardów w ramach, które to trochę ograniczają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi