Skocz do zawartości

[Torba na kierownicę] system mocowania

Piptoporous

Rekomendowane odpowiedzi

Znacie może jakiś system mocowania torby do kierownicy, który można by było wykorzystać do molle/pass?

Mam sporych rozmiarów nerkę, która mogłaby mi posłurzyć jako właśnie torba na kierownicę, a która ww system ma przeszyty od strony użytkownika (w domyśle ma mieć możliwość troczenia do plecaka/kamizelki itp). Zależy mi na tym, żeby było to w miarę sztywne rozwiązanie tj. żeby mi nie latała i się nie obijała podczas jazdy, ale też żeby można ją było zdjąć na czas np. wyjścia do sklepu. Mam też możliwość użycia D-ringów.

Macie jakieś pomysły? Znacie takie systemy? Czy sobie w ogóle odpuścić i kupić pierwszą lepszą z deca?

No jasne, najlepsze będą trzy rzepy ;)

A jeśli chcesz odsunąć torbę od kierownika to posłuż się podobnym patentem do Ortlieb'owego może...

A może byś jakoś zdrutował przedłużacz do przydajek na kierownicę, coś w ten deseń:

lv.jpg

Ewentualnie może byś "płytkę" którą montuje się na kosz przytroczył do nerki, a następnie ją wpinał i wypinał wedle potrzeby chwili:

vl.jpg

Mam takie przedłużacze na kierownicę tylko dwa osobne z mniejszymi rurkami. To dobrze wygląda na zdjęciach ale jakość jest typowo chińska i u mnie się to nie sprawdziło, jako  odsuwacz do mocowania 3kg worka. Do druciarstwa zdecydowanie lepiej radzi sobie lemondka. Choć drożej i ciężej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...