Piptoporous Napisano 20 Marca 2022 Udostępnij Napisano 20 Marca 2022 Znacie może jakiś system mocowania torby do kierownicy, który można by było wykorzystać do molle/pass? Mam sporych rozmiarów nerkę, która mogłaby mi posłurzyć jako właśnie torba na kierownicę, a która ww system ma przeszyty od strony użytkownika (w domyśle ma mieć możliwość troczenia do plecaka/kamizelki itp). Zależy mi na tym, żeby było to w miarę sztywne rozwiązanie tj. żeby mi nie latała i się nie obijała podczas jazdy, ale też żeby można ją było zdjąć na czas np. wyjścia do sklepu. Mam też możliwość użycia D-ringów. Macie jakieś pomysły? Znacie takie systemy? Czy sobie w ogóle odpuścić i kupić pierwszą lepszą z deca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 20 Marca 2022 Udostępnij Napisano 20 Marca 2022 No jasne, najlepsze będą trzy rzepy A jeśli chcesz odsunąć torbę od kierownika to posłuż się podobnym patentem do Ortlieb'owego może... A może byś jakoś zdrutował przedłużacz do przydajek na kierownicę, coś w ten deseń: Ewentualnie może byś "płytkę" którą montuje się na kosz przytroczył do nerki, a następnie ją wpinał i wypinał wedle potrzeby chwili: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 20 Marca 2022 Udostępnij Napisano 20 Marca 2022 @kazafazato je tańsze od gupi ej obejmy pod soiodłow ej. Lajkit Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipcior Napisano 20 Marca 2022 Udostępnij Napisano 20 Marca 2022 Mam takie przedłużacze na kierownicę tylko dwa osobne z mniejszymi rurkami. To dobrze wygląda na zdjęciach ale jakość jest typowo chińska i u mnie się to nie sprawdziło, jako odsuwacz do mocowania 3kg worka. Do druciarstwa zdecydowanie lepiej radzi sobie lemondka. Choć drożej i ciężej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piptoporous Napisano 22 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 22 Marca 2022 Dzięki bardzo za odpowiedzi. Najbardziej zbliżone do tego co potrzebuję wydaje się przedłużka do przydasiek + rzepy albo same rzepy. Jakbyście mieli jeszcze jakieś pomysły albo gotowe rozwiązania, nawet typu druciarstwo to walić śmiało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.