drajwer112 Napisano 19 Marca 2022 Udostępnij Napisano 19 Marca 2022 (edytowane) Witam. Mam zamiar kupić hamulce mechaniczne TEKTRO ARIES MDM300. Są to oczywiście hamulce mechaniczne. Stówka za zacisk z klockami i tarcze, też tektro. Warto kupować za taką cenę? Zacisk na przod, bedzie to dobrze hamowac? Okladziny zywiczne. Dodam, ze nie chce kupowac hydraulicznych, po prostu zbyt duzy wydatek i avidy bb7 to tez zbyt duzy wydatek. Potrzebuje cos taniego i skutecznego. Dziekuje. https://allegro.pl/oferta/tarczowy-htm25-tektro-aries-przod-tar-160-mdm300-8878989469 Zamiana z badziewia "J.A.K SUPER BRAKE". Poczuje poprawe? Wymiana, bo zacisk sie rozlecial. Edytowane 19 Marca 2022 przez drajwer112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 19 Marca 2022 Udostępnij Napisano 19 Marca 2022 Powinni być dobrze, tylko odtłuść porządnie tarcze i klocki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drajwer112 Napisano 19 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2022 Tarcze odtluszcze, ale klocki po co klocki? Nowe zywiczne klocki mam odtluszczac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZieleniakRM Napisano 19 Marca 2022 Udostępnij Napisano 19 Marca 2022 Te są dobre. Jeżdżę na nich już dwa lata, przez cały rok, klocki pasują od Shimano. https://forcebike.pl/produkt/kod-406202b-force-dual-cx-hamulce-tarczowe-mechaniczne-czarne/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drajwer112 Napisano 19 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2022 160zl za dwa zaciski, fajna opcja, z tylu tez by sie przydalo wymienic, bo mam tez jak super brake, szkoda slow na to. Niestety, poza budzet. Moglbym uzbierac, ale potrzebuje jeszcze tarczy. Mam powoli dosc uzywania tylko tylnego hamulca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi