RabbitHood Napisano 19 Marca 2022 Udostępnij Napisano 19 Marca 2022 Od poniedziałku nowy rzut rowerowych gratów w stonce. Zwłaszcza pompka wydaje się ciekawym wyborem dla tych, którzy jeszcze nie mają typowo warsztatowej. Ze zdjęcia wygląda jak kopia SKSa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 19 Marca 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Marca 2022 A w praktyce nie złoży się po kilku użyciach ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 19 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2022 Nie no na pewno trzeba pomacać najpierw - ale stonka czasami zaskakuje, jeden z liczników u nich kupionych od 2 lat jeździ na komunerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba8121 Napisano 19 Marca 2022 Udostępnij Napisano 19 Marca 2022 Nie wiem jak biedronkowa, ale lidlowa daje radę, męczę od ponad roku szosę, 2x mtb i klika innych kółek i nie widać po niej zmęczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 19 Marca 2022 Udostępnij Napisano 19 Marca 2022 Nie no, fota miażdży Pompka warsztatowa w plenerze, ciekawe jak gość ją wozi, pod pachą? Ja bym się pochopnie nie zachwycał, najprawdopodobniej jakość idzie w parze z ceną. Na pewno "kopia SKS" to nie jest, raczej żerowanie na podobnych kolorach, jak Parkside z Lidla udający zielonego Boscha czy Metabo. Czasy kiedy narzędzia warsztatowe, odzież czy akcesoria rowerowe z dyskontów były świetne, i ludzie je sobie wyrywali raczej bezpowrotnie minęły. Mam w pamięci zarówno ciuchy z Lidla, jak i sprzęt ogrodniczy, ale i pompkę - moją zwróciłem, zaraz po zakupie padła końcówka - to właśnie była jedna z tych słabszych już serii. Beto służyło latami, niewiele droższe. Teraz wolałbym najtańszą z Decathlonu, do ich produktów mam większe zaufanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
medik Napisano 19 Marca 2022 Udostępnij Napisano 19 Marca 2022 Parkside nie jest wcale taki dziad. Na budowie sprawdziłem SDS, lekko nie miał i nadal żyje. A taniocha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 19 Marca 2022 Udostępnij Napisano 19 Marca 2022 Tego nie powiedziałem. Myślę że można nawet zaryzykować stwierdzenie że lepszy od zielonego Boscha. Ale to jednak te dwie marki które wspomniałem są rozpoznawalne i designem zbliżone, więc nietrudno zauważyć celowe podobieństwo. I to w sumie nie pierwszy raz jak jakaś tańsza marka próbuje się wybić na lepszej, podkradając kolory czy coś takiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 19 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2022 W sumie dopiero teraz skojarzyłem, że gościu w plenerze pompuje! Może faktycznie w plecaku wozi. Widzicie jaka fajna przenośna! A co do meritum, to raczej żaden stary wyjadacz takiego sprzętu nie kupi, ale dla "wiosennych cyklistów" którzy budzą się na pół miesiąca, to taka pompka może wystarczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 19 Marca 2022 Udostępnij Napisano 19 Marca 2022 Kupiłem kiedyś pompkę z biedry, tylko zieloną, po pierwszym użyciu, wystrzelił korek z zaślepką przy wyższym ciśnieniu, nie mogłem go po tym zdarzeniu znaleźć, pompka leży gdzieś walnięta w kąt, kupiłem później tą pomarańczową z deca za sto dwadzieścia, jeszcze działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 19 Marca 2022 Udostępnij Napisano 19 Marca 2022 Btw, ogólnie jestem przeciwnikiem kupowania paździerzy za niby kilkadziesiąt złoty w w/w dyskontach, kilka razy żałowałem, dałem się namówić sam sobie. Niektóre rzeczy wytwarzane są chyba przez duchy tych małych dziecięcych rączek. Cena finalnie nie jest tak prawdę mówiąc okazyjna, biedra z lidlem tą pompkę czy bokserki nabywa zapewne po 5 rubli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomass13 Napisano 20 Marca 2022 Udostępnij Napisano 20 Marca 2022 Ja tam jeśli chodzi o ręczna z manometrem to używam beto bardzo dobra pompka w domowym warsztacie. Co do pompki do plecaka na trase posiadam lezyne sport drive HP. Używana już 2 razy awaryjnie tamtego roku nie zajedzie się człowiek klnąc że pompuje się i nie przybywa powietrza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.