Bartlomejj Napisano 18 Marca 2022 Napisano 18 Marca 2022 Cześć, Zastanawiam się jaki rozmiar focusa atlasa powinienem wybrać przy 177 cm wzrostu i długości nogi 82 cm. Jestem na granicy S i M, jednak wg producenta bardziej pasować powinno M. Może ktoś podzielić się własnym doświadczeniem, słyszałem ze atlasy są bardzo długie, wiec może jednak S? Cytuj
Mihau_ Napisano 18 Marca 2022 Napisano 18 Marca 2022 Cytat słyszałem ze atlasy są bardzo długie, A to trzeba słyszeć? Nie wystarczy zerknąć w tabelę z geometrią? Modna ostatnio geometria progresywna, dłuższa górna rura, którą rekompensuje krótki mostek. Ja bym brał S i wymieniał mostek na dłuższy (bo uważam, że te 571 poziomej w M-ce to za duża gabarytowo rama dla kogoś mającego 177 wzrostu), jeśli chcesz iść zgodnie z tym co "wymyślił" sobie producent to wtedy M. Zdajesz sobie sprawę z ograniczeń związanych ze standardem osi w tym modelu? Cytuj
lyingparachute Napisano 16 Maja 2023 Napisano 16 Maja 2023 Witam, Mam 189 cm wzrostu, 89 cm przekrok. Jaki rozmiar w tym przypadku byście proponowali? Porównywałem geometrię rowerów i np. Orbea Terra XL odpowiada Atlasowi o rozmiarze L. Czy dobrze patrzę na te geometrie? https://bike-stats.de/en/geometrie_vergleich?Bike1=Orbea_Terra H30_2022_XL&Bike2=Focus_Atlas 6.8_2022_L&Bike3=Focus_Atlas 6.8_2022_XL Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi