R4Vr Napisano 18 Marca 2022 Udostępnij Napisano 18 Marca 2022 Witam, czy przy korbie hollowtech II są wymagane podkładki dystansowe ? nadeszła pora na wymianę korby, stara była na kwadrat, postanowiłem kupić już coś lepszego, padło na Deore FC-M6000-2 korba jest do napędu 10 rz ja mam 9rz, suport to BB-MT800, moja mufa to 73mm, według instrukcji powinienem założyć jedną podkładkę, problem w tym że wtedy korba za bardzo odstaje od ramy i nie ma możliwości ustawić w takim zakresie przerzutki przedniej, bez podkładki jest tak jak należy, gołym okiem też widać że z podkładką zdecydowanie więcej korba odstaje od ramy niż stara. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Marca 2022 Udostępnij Napisano 18 Marca 2022 Zapewne przednia przerzutka nie jest kompatybilna z tą korbą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 18 Marca 2022 Udostępnij Napisano 18 Marca 2022 Sprawdź czy oby to nie korba M6000-B2. Podkładka ma być jedna od strony napędowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R4Vr Napisano 19 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2022 Nie, to wersja bez B. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.