Pulse Napisano 18 Marca 2022 Udostępnij Napisano 18 Marca 2022 Czy w korbie Truvativ Firex można zastosować razem tarcze Truvativ z Shimano? 11.6215.093.000 Tarcza korby Sram Truvativ MTB 24T 3x10s 64mm czarna Y1EA98100 TARCZA mechanizmu Shimano FC M480 32T 104mm DEORE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 18 Marca 2022 Udostępnij Napisano 18 Marca 2022 Niekoniecznie. Offset był różny i jeśli np założysz środkową shimano do korby srama to przerzutka nie bedzie trafiać powodując ślizganie się po zębach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wrobleski Napisano 18 Marca 2022 Udostępnij Napisano 18 Marca 2022 A ja mieszałem dokładnie te zębatki w korbie Deore i było wszystko ok. W pewnym momencie miałem najmniejszą i największą Truva a środek Shimano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 19 Marca 2022 Udostępnij Napisano 19 Marca 2022 Pracowałem w serwisie I kilka razy z braku dedykowanych próbowaliśmy mieszać, z mizernym skutkiem. Raz łańcuch trafiał, raz nie, kolejnym razem 10x trafiał. Ale żeby to było choć zadowalająco to zdecydowanie nie. Jeśli ktoś ma kupować to wg mnie lepiej kupić dedykowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wrobleski Napisano 19 Marca 2022 Udostępnij Napisano 19 Marca 2022 @tobo teraz jak czytam to mi się przypomniało, że coś wtedy kombinowałem z podkładkami przy suporcie ht2 żeby linię łańcucha ustawić inaczej. Dawno to było więc nie pamiętam dokładnie, ale zdałbym się na to co piszesz i nie ryzykował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
medik Napisano 19 Marca 2022 Udostępnij Napisano 19 Marca 2022 Ja mam obecnie w jednym z rowerów z przodu 3 tarcze : 2 shimano i 1 stronglight. Działa bezproblemowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.