Skocz do zawartości

[Pompka] zakup

Szym3kSzym3k

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Poszukuję pompki, która mógłbym schować w plecaku - długość max 25 cm, może być mniej. Wymagania to manometr, aluminiowy tłok, żeby pompowała zarówno przy wyciąganiu jak i wsuwaniu tłoka i chyba pompowanie przez weżyk. Póki co znalazłem takie pompki Topeak dual action, ale nie maja one wężyka. Budżet im mniej tym lepiej - taką pompkę do kół rowerów mtb znalazłem za około 125 i powiedzmy to jest górna granica.

Rzuciło się Wam coś takiego w oczy?

Nie wypowiem się o modelu który mówisz, ale miałem okazję korzystać z topeak racerocket i jak na jej malutkie rozmiary, bardzo szybko stawiała koło MTB do działania podczas warunków polowych, co świadczy o tym, że warto tą markę mieć na uwadze. Obecnie korzystam z GIANT CONTROL MINI i jestem bardzo zadowolony, aczkolwiek nie ma ona manometra. Jest z manometrem mini 1+, ale o niej się nie wypowiem. 

A ja polecam dwie - plastikową, lekką z Deca za jakieś 20 PLN do plecaka na awarie i podłogową (np. Beto) do rzeczywistego pompowania - wymiany opon - ogólnie planowego użycia. Pompowanie pompką podłogową jest super wygodne. Od biedy to moją Beto pompowałem koła w aucie. Natomiast ta do plecaka to dla mnie ma być lekka, a jak nie jest regularnie używana, to starcza aż się zgubi. 

Wiem ze sklep na D jest aktualnie bojkotowany ale zakupiłem w nim kilka lat temu pompkę która służy mi do teraz.

https://www.decathlon.pl/p/pompka-rowerowa-reczna-920-teleskopowa-z-manometrem/_/R-p-145782?mc=8359384&c=Czarny

Manometr dział, wężyk super sprawa, obsługa dwóch rodzajów wentyli, 'dwa biegi' spokojnie bije do 8 barów i TYLKO 59zł:)

Polecam

Też raz na samym początku przy wykręcaniu wykręcił mi się zawór, ale to tylko dlatego że za mocno przykręciłem wężyk, a zawór też nie był za dobrze przykręcony. Nigdy już później ten błąd mi się nie zdarzył. 

Na szlak to jak najbardziej można polecić pompkę z wężykiem ( w końcu proste zawory ) a do domu jakąś podłogówkę. 

Powiedzcie mi proszę, czy te proponowane przez Was pompki działają w ten sposób, że przy wyciąganiu i chowaniu tłoka pompują? Wydaje mi się, że jest to super sprawa.

Pompkę podłogową mam, więc z pompowaniem w domu nie ma problemu. Mam też pompkę cię, ale wydaje mi się, że każda z nich ma swoje zastosowanie na różnych wycieczkach. Ta o jaką mi teraz chodzi ma się mieścić w plecaku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...