Szym3kSzym3k Napisano 18 Marca 2022 Udostępnij Napisano 18 Marca 2022 Witam, Poszukuję pompki, która mógłbym schować w plecaku - długość max 25 cm, może być mniej. Wymagania to manometr, aluminiowy tłok, żeby pompowała zarówno przy wyciąganiu jak i wsuwaniu tłoka i chyba pompowanie przez weżyk. Póki co znalazłem takie pompki Topeak dual action, ale nie maja one wężyka. Budżet im mniej tym lepiej - taką pompkę do kół rowerów mtb znalazłem za około 125 i powiedzmy to jest górna granica. Rzuciło się Wam coś takiego w oczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba8121 Napisano 18 Marca 2022 Udostępnij Napisano 18 Marca 2022 Nie wypowiem się o modelu który mówisz, ale miałem okazję korzystać z topeak racerocket i jak na jej malutkie rozmiary, bardzo szybko stawiała koło MTB do działania podczas warunków polowych, co świadczy o tym, że warto tą markę mieć na uwadze. Obecnie korzystam z GIANT CONTROL MINI i jestem bardzo zadowolony, aczkolwiek nie ma ona manometra. Jest z manometrem mini 1+, ale o niej się nie wypowiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 18 Marca 2022 Udostępnij Napisano 18 Marca 2022 Ja również polecam topeak racerocket, mam, używam. Manometr polecam kupić osobno, choć moim zdaniem w warunkach polowych można sobie poradzić palcem i czuciem 🙂 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 18 Marca 2022 Udostępnij Napisano 18 Marca 2022 To jak już wszyscy polecają swoje ulubione pompki to ja polecam Lezynke! Jak pod MTB to HV jak pod szosę to HP. A miernik ciśnienia na trasie to zbędny bajer - no chyba, że bawisz się w sprawdzanie przy jakim napompowaniu jak ci się jeździ w terenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 18 Marca 2022 Udostępnij Napisano 18 Marca 2022 Pożyczyłem w sierpniu na szlaku lezyne i jak bym się nie starał, to po pompowaniu wraz z wężykiem wykręcał się wkład wentyla... po tym kupiłem topeak i nie mam tego problemu. Warto przetestować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojcio Napisano 18 Marca 2022 Udostępnij Napisano 18 Marca 2022 A ja polecam dwie - plastikową, lekką z Deca za jakieś 20 PLN do plecaka na awarie i podłogową (np. Beto) do rzeczywistego pompowania - wymiany opon - ogólnie planowego użycia. Pompowanie pompką podłogową jest super wygodne. Od biedy to moją Beto pompowałem koła w aucie. Natomiast ta do plecaka to dla mnie ma być lekka, a jak nie jest regularnie używana, to starcza aż się zgubi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kotlar84 Napisano 18 Marca 2022 Udostępnij Napisano 18 Marca 2022 Wiem ze sklep na D jest aktualnie bojkotowany ale zakupiłem w nim kilka lat temu pompkę która służy mi do teraz. https://www.decathlon.pl/p/pompka-rowerowa-reczna-920-teleskopowa-z-manometrem/_/R-p-145782?mc=8359384&c=Czarny Manometr dział, wężyk super sprawa, obsługa dwóch rodzajów wentyli, 'dwa biegi' spokojnie bije do 8 barów i TYLKO 59zł:) Polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RabbitHood Napisano 18 Marca 2022 Udostępnij Napisano 18 Marca 2022 @KSikorski To dziwne, miałem do czynienia z kilkoma rożnymi lezynami przy pompowaniu shredera i presty - nigdy nie udało mi się wykręcić wentyla. Wadliwy model albo masz wyrobiony zawór... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba8121 Napisano 18 Marca 2022 Udostępnij Napisano 18 Marca 2022 Raz znajomy miał przypadek wykręcenie wężyka zaworem, wydaje się, że przyczyną była bardzo duża siła dokręcenie wężyka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mandoleran Napisano 18 Marca 2022 Udostępnij Napisano 18 Marca 2022 Też raz na samym początku przy wykręcaniu wykręcił mi się zawór, ale to tylko dlatego że za mocno przykręciłem wężyk, a zawór też nie był za dobrze przykręcony. Nigdy już później ten błąd mi się nie zdarzył. Na szlak to jak najbardziej można polecić pompkę z wężykiem ( w końcu proste zawory ) a do domu jakąś podłogówkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szym3kSzym3k Napisano 18 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 Marca 2022 Powiedzcie mi proszę, czy te proponowane przez Was pompki działają w ten sposób, że przy wyciąganiu i chowaniu tłoka pompują? Wydaje mi się, że jest to super sprawa. Pompkę podłogową mam, więc z pompowaniem w domu nie ma problemu. Mam też pompkę cię, ale wydaje mi się, że każda z nich ma swoje zastosowanie na różnych wycieczkach. Ta o jaką mi teraz chodzi ma się mieścić w plecaku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mandoleran Napisano 18 Marca 2022 Udostępnij Napisano 18 Marca 2022 Słyszałem że taka pompka pompująca w 2 kierunkach nie nadaje się do wyższych ciśnień, ale to może niech inni się wypowiedzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szym3kSzym3k Napisano 21 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 21 Marca 2022 Chyba nie do końca jest to prawda bo w ofercie Topeak są pompki dedykowane do rowerów szosowych które według informacji producenta pompują do 160 PSI. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcesco Napisano 21 Marca 2022 Udostępnij Napisano 21 Marca 2022 Ja używam Roadie DA_G , jest kompaktowa, ma manometr, pompuje w dwóch kierunkach, ale nie ma wężyka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szym3kSzym3k Napisano 21 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 21 Marca 2022 @marcescoi jak wrażenia z użytkowania? Nie ma problemu z zamknięciem głowicy pompki na zaworze? Nie jest to jakoś utrudnione? Dobrze pompuje. Dokładnie nad taką pompka myślę tylko wersją Mountain. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcesco Napisano 22 Marca 2022 Udostępnij Napisano 22 Marca 2022 na razie nie narzekam, manometr jest stosunkowo precyzyjny. Generalnie używam pompki podłogowej, a Roadie mam przypiętą do roweru (w lesie obniżam ciśnienie w oponach, a na powrocie do domu pompuję do normalnych wartości). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
usenet Napisano 23 Marca 2022 Udostępnij Napisano 23 Marca 2022 Topeak Ninja P chowana w sztycę. Sztos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szym3kSzym3k Napisano 24 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 24 Marca 2022 @marcescodokładnie po to mi ta pompka - żeby ją mieć przy rowerze/ w plecaku. @usenetwidziałem ją. Super sprawa przy normalnej sztycy. Przy mykmyku odpada całkowicie. Temat do zamknięcia. Kupiłem Topeak Mountain DA G. Dziś ma być u mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.