vincek Napisano 17 Marca 2022 Udostępnij Napisano 17 Marca 2022 (edytowane) Mam problem z ustawieniem zacisku M7100 z tarczą. Zestaw: - zacisk m7100 - klocki z zestawu B03s - tarcza z Ali G3 (taka: https://a.aliexpress.com/_uITgiH) Myślałem, że zestaw będzie do siebie pasować, ale nie mogłem ustawić zacisku tak by łapał cała tarczę. Jak przyjrzałem się, to klocek raczej nie będzie łapać całej tarczy, bo jest ścięty z dolu. A tarczę łapie tak: Teraz nie wiem czy zostawić i jeździć, czy szukać nowej tarczy? Tylko teraz Shimano robi szajs - dlatego skusiłem się na chińczyki. W takim razie, co kupić zamiast Shimano? Edytowane 17 Marca 2022 przez vincek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 17 Marca 2022 Udostępnij Napisano 17 Marca 2022 Istotne jest żeby górna krawędź okładziny nie była ponad górną krawędzią tarczy bo po pewnym czasie zrobi ci się "schodek" haczący o tarczę i potencjalnie generujący piski. Jeśli obecnie okładzina jest ponad krawędzią tarczy (tak wygląda?) to musisz albo zweryfikować adapter albo, jeśli jest jakiś markowy, czyli wykonany prawidłowo, to go zeszlifować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vincek Napisano 17 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 Marca 2022 Okładzina nie jest nad najwyżym punktem tarczy. Myślę, że jakby była z 1-2 mm niżej też by nic się nie stało. Mam nadzieję, że uda się to zobaczyć na tym zdjeciu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vincek Napisano 24 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 24 Marca 2022 Mam wielką prośbę o polecenie sensownych tarcz pod m7100. Fajnie jakby były na centerlock. Ewentualnie na 6 śrub, ale tu dochodzi też dobry adapter. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi