Maciej_wro Napisano 17 Marca 2022 Napisano 17 Marca 2022 (edytowane) Witajcie, 2 lata temu byłem na bike fittingu od tego momentu zmieniłem rower. Ja być może też się zmieniłem:) Dlatego też chciałbym tym razem raczej zweryfikować pomiary jakimś kalkulatorem (jako pozycja wyjściowa) i oczywiście organoleptycznie doszczegółowić ustawienia. Zasadniczo przeszedłem przez pomiary na pedalforce (link poniżej), jednak na końcu wychodzą jakieś bzdury w długości mostka (ponad 60cm:)). Czy przerabiał ktoś ten konkretny kalkulator lub mógłby polecić jakąś alternatywę? Może być również komercyjne rozwiązanie...Dzięki! https://pedalforce.com/online/bikefit.php Edytowane 17 Marca 2022 przez Maciej_wro Cytuj
Mihau_ Napisano 17 Marca 2022 Napisano 17 Marca 2022 Trzeba było wziąć miarkę i przenieść ustawienia. Wszelkie kalkulatory są do niczego Cytuj
pinok Napisano 17 Marca 2022 Napisano 17 Marca 2022 Ja po fitingu dostałem raport ze wszystkimi wymiarami, może tam gdzie robiłeś mają zapisane twoje dane. Cytuj
Mateusz3211 Napisano 13 Listopada 2022 Napisano 13 Listopada 2022 (edytowane) Jak chcesz miec poglad na pozycje wyjsciowa to ten program jest zarabisty, wszystko sie sprawdzi pod warunkiem ze znasz wszystkie wymiary starego i nowego roweru. Ja po fittingu wspomagalem sie tym programem i wszystko ustawione mam co do milimetra Bike Geometry Calculator (bikegeocalc.com) Edytowane 13 Listopada 2022 przez Mateusz3211 1 Cytuj
Nial Napisano 30 Listopada 2022 Napisano 30 Listopada 2022 Druga część mojego cyklu o geometrii się może przydać. Trochę osób do mnie pisało, że im pomógł Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi