Skocz do zawartości

[Stery] Accent HSI AIR

DzejkiBejki

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie odnośnie sterów: 

Czy w tym miejscu powinna być taka szpara? Wydaje mi się że nie, jest ona widoczna na pierwszym zdjeciu, wymieniałem kilka dni temu stery pod amorka tapered, wszystko poszło gładziutko jak masełko 😀, gdy wszystko jest skręcone nie ma żadnych luzów itp, 

Luz który widać pod „przykrywką” łożyska ( wydaje mi się ) jest spowodowany plastikową podklądką którą trzymam w dłoni, używam podkładki która przyszła do mnie wraz ze sterami, sama podkładka jest dobrze wpasowana w łożysko, 

Użycie starej podkładki jest niemożliwe, stare łożyska były wiankowe co więc sama podkładka jest luźna, stery i łożyska są oczywiście na swoich miejscach 

Jakieś pomysły?

AC12FF2E-B7FD-4E27-A82E-0B4555B6B55B.jpeg

123E6AB3-047B-44C2-986C-0C984C2FCCFC.jpeg

One niestety tak mają. Dlatego ja wymieniłem na model EXE, gdzie jest uszczelnienie i to całkiem dobre.

Nie wiem co za myśliciel je zaprojektował...

Już kupiłem zestaw exe i wymienię całość, okazało się że jedno łożysko jest rozsypane, a sprzedawca stwierdził że to moja wina bo przy wbiciu misek coś poszło nie tak (pomijając fakt że łożysko wchodzi w miskę bez użycia jakiejkolwiek siły)… na szczęście jestem w oknie zwrotu allegro także zwracam jako produkt wadliwy a nowość zamontuje jak do mnie dotrze, trudno 🤷🏼‍♂️

Nie, broń Boże, do misek pożyczyłem praskę od kumpla z serwisu, łożysko rozsypało się po 1.5h jazdy jak rozłożyłem stery w celu ogarnięcia „luzu” opisanego wyżej, po sprawdzeniu łożysko było jak na zdjęciu.pewnie można było by je złożyć do kupy ale ta uszczelka nie wygląda na stabilną. Także zwrot i komplet exe

77A05B2F-1402-472C-97F5-9C150507F4E0.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...