DzejkiBejki Napisano 17 Marca 2022 Udostępnij Napisano 17 Marca 2022 Pytanie odnośnie sterów: Czy w tym miejscu powinna być taka szpara? Wydaje mi się że nie, jest ona widoczna na pierwszym zdjeciu, wymieniałem kilka dni temu stery pod amorka tapered, wszystko poszło gładziutko jak masełko 😀, gdy wszystko jest skręcone nie ma żadnych luzów itp, Luz który widać pod „przykrywką” łożyska ( wydaje mi się ) jest spowodowany plastikową podklądką którą trzymam w dłoni, używam podkładki która przyszła do mnie wraz ze sterami, sama podkładka jest dobrze wpasowana w łożysko, Użycie starej podkładki jest niemożliwe, stare łożyska były wiankowe co więc sama podkładka jest luźna, stery i łożyska są oczywiście na swoich miejscach Jakieś pomysły? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Marca 2022 Udostępnij Napisano 17 Marca 2022 One niestety tak mają. Dlatego ja wymieniłem na model EXE, gdzie jest uszczelnienie i to całkiem dobre. Nie wiem co za myśliciel je zaprojektował... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DzejkiBejki Napisano 17 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 Marca 2022 Opiszę rozwiązanie tego problemu w dwóch zdęciach, przecież stara „czapka” też pasuje a jest głębsza i ma gumową podkładkę… chyba jednak nie ma problemu -.- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DzejkiBejki Napisano 18 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 Marca 2022 @skom25Wspominałeś że masz model exe, czy jeśli chciałbym wymienić na właśnie ten, czy miski modelu air musiałbym wybić? Czy mogę zamienić tylko bebechy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Marca 2022 Udostępnij Napisano 18 Marca 2022 Nie mam pojęcia. Miałem je kilka lat temu, ale wydaje mi się że do wymiany będzie całość. Pisz do Velo, odpowiadają dość sprawnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DzejkiBejki Napisano 18 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 Marca 2022 Już kupiłem zestaw exe i wymienię całość, okazało się że jedno łożysko jest rozsypane, a sprzedawca stwierdził że to moja wina bo przy wbiciu misek coś poszło nie tak (pomijając fakt że łożysko wchodzi w miskę bez użycia jakiejkolwiek siły)… na szczęście jestem w oknie zwrotu allegro także zwracam jako produkt wadliwy a nowość zamontuje jak do mnie dotrze, trudno 🤷🏼♂️ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Marca 2022 Udostępnij Napisano 18 Marca 2022 Łożyska nie muszą wchodzić z oporem. Montowałeś miski z wsadzonymi łożyskami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DzejkiBejki Napisano 19 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2022 Nie, broń Boże, do misek pożyczyłem praskę od kumpla z serwisu, łożysko rozsypało się po 1.5h jazdy jak rozłożyłem stery w celu ogarnięcia „luzu” opisanego wyżej, po sprawdzeniu łożysko było jak na zdjęciu.pewnie można było by je złożyć do kupy ale ta uszczelka nie wygląda na stabilną. Także zwrot i komplet exe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.