bastard83 Napisano 17 Marca 2022 Udostępnij Napisano 17 Marca 2022 Witam czy znacie jakieś inne platformy do udostępniania filmów poza youtube? Jakie są wasze doświadczenia z nimi związane? Filmy chciałbym umieszczać sporadycznie, raczej parominutowe. Jednak chciałbym je udostępniać raczej znajomym czy rodzinie, zarówno wysyłając linka jak i np na kompie czy smartfonie. To bardziej forma na archiwizację niż dzielenie się z całym światem choć całkowicie tego nie wykluczam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Marca 2022 Udostępnij Napisano 17 Marca 2022 (edytowane) Na YT jest opcja filmów prywatnych, do których dostęp mają tylko ludzie którzy otrzymają link. Dailymotion, Vimeo. Możesz też założyć Chmurę i po prostu nadawać dostępy. Edytowane 17 Marca 2022 przez skom25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bastard83 Napisano 17 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 Marca 2022 (edytowane) Chciałbym uniknąć youtube, takie moje zboczenie. Co do chmury, czy można na niej przeglądać filmy. Napisałem że chodzi też m. inn. o archiwizację a nie w formie plików lecz właśnie filmów. Znalazłem coś takiego jak d.tube. Macie jakieś doświadczenie. Vimeo jest płatne. Edytowane 17 Marca 2022 przez bastard83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Marca 2022 Udostępnij Napisano 17 Marca 2022 Pff, a jaka jest niby różnica? Plik wideo to też plik, tylko Ty go nie widzisz bo siedzi gdzieś na serwerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 17 Marca 2022 Udostępnij Napisano 17 Marca 2022 Dropbox, Dysk Google, OneDrive Microsoftu. Czyli duzi gracze, archiwizacja w chmurze, materiały można udostępniać. Kwestia tego której firmie ufasz, skoro do Google jesteś uprzedzony. Ja byłbym bardziej bezpieczny o dane właśnie u nich niż na jakimś "d.tube". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bastard83 Napisano 17 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 Marca 2022 Wiem że to plik. Ale chciałbym go udostępnić go z podobnej formie co właśnie youtube, vimeo i inne. A nie w formie pliku do pobrania. Trochę ta "archiwizacja" tu namieszała. Bardziej chodzi o udostępnienie filmu do obejrzenia. Jednocześnie te filmy (wiadomo że już po kompresji) będą nazwijmy to "zarchiwizowane". T 3 minuty temu, MikeSkywalker napisał: Dropbox, Dysk Google, OneDrive Microsoftu. Czyli duzi gracze, archiwizacja w chmurze, materiały można udostępniać. Kwestia tego której firmie ufasz, skoro do Google jesteś uprzedzony. Ja byłbym bardziej bezpieczny o dane właśnie u nich niż na jakimś "d.tube". Wolałbym uniknąć tych firm, jakoś nie mam zaufania do wielkich firm. Tak po prostu. Hostingu też nie mam w home, ovh czy nazwa. Ale to też nie jest tak że mi się klawiatura zawiesza jak szukam czegoś w google. Po prostu jak mam możliwość korzystam z alternatywnych opcji a nie głównego nurtu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Marca 2022 Udostępnij Napisano 17 Marca 2022 Nie bardzo rozumiem, co masz na myśli pisząc o zaufaniu. Zaufania do Google nie masz, ale już do jakiegoś dziwnego serwisu, założonego przez nie wiadomo kogo już tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grabek Napisano 17 Marca 2022 Udostępnij Napisano 17 Marca 2022 (edytowane) Skoro jesteś takim świadomym użytkownikiem internetu to postaw własny serwer i masz pełną kontrolę. A tutaj masz listę alternatyw YT: https://www.purepc.pl/top-10-serwisow-alternatywnych-dla-youtube-czyli-gdzie-ogladac-materialy-wideo-jesli-yt-nie-spelnia-naszych-oczekiwan Ciekawy wycinek z recenzji DTube (nie wiem czy prawdziwy): Cytat Kolejną unikalną cechą Dtube w porównaniu z innymi takimi platformami jest to, że po przesłaniu przez użytkownika filmu na swój kanał nie można go edytować ani też usunąć. Edytowane 17 Marca 2022 przez grabek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bastard83 Napisano 17 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 Marca 2022 Nie napisałem że mam zaufanie do d.tube lecz że znalazłem gdzieś w sieci coś podobnego do youtube i czy ktoś z Was ma jakieś z tym serwisem doświadczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Marca 2022 Udostępnij Napisano 17 Marca 2022 Wątpię, a jeżeli ktoś ma, to raczej nie w celach do jakich Ty chcesz tego użyć. Takich serwisów się używa jak chcesz wrzucić jeden filmik i zapomnieć, a nie archiwizować dane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bastard83 Napisano 17 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 Marca 2022 Z czegoś będę musiał zrezygnować. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi