MikeSkywalker Napisano 16 Marca 2022 Udostępnij Napisano 16 Marca 2022 Kupiłem niedawno opony Conti Ride Tour. Model który znam od lat, niejednej osobie go założyłem, każdy chwali. No i wszystko byłoby okej, ale opona kiepsko trzyma na zakrętach, nie tylko w deszczu ale i na suchym. I w ogóle mam czasem wrażenie jakbym jechał po lodzie. Jak sięgam pamięcią wstecz to podobny problem miałem z innym modelem tego producenta, Contact II. Wklejam zdjęcie, bo namieszali w nazewnictwie. No i zastanawiam się co robić - czy potraktować je papierem ściernym, jak klocki do v-brake które nie chcą współpracować, częściej myć i z użyciem jakiegoś detergentu, a może po prostu tak ma być i pozostaje je zmienić? Może winna guma, może kształt bieżnika, nie mam pojęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 16 Marca 2022 Udostępnij Napisano 16 Marca 2022 Może poptóbuj z niższymi ciśnieniami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Marca 2022 Udostępnij Napisano 16 Marca 2022 Ja przez wiele lat, jeździłem na RK 2.2 26". Były idealne, jedyna rzecz w rowerze którą kupiłem drugi raz i po różnych eksperymentach zawsze do nich wracałem. Potem kupiłem wersję 29", zmodernizowaną. To jest jakiś plastik nie opona. Możesz odtłuścić płynem do mycia naczyń, może zostało coś po procesie produkcji. Czy papier ścierny coś ta? Chyba nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 16 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 16 Marca 2022 No mogę spróbować zejść jeszcze niżej. W sumie to dobry trop - większość klientów serwisów jeździ na kapciach Przeszorowanie Ludwikiem też nie zaszkodzi. Opony przy myciu roweru tylko spłukuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.