conceptual_db Napisano 16 Marca 2022 Udostępnij Napisano 16 Marca 2022 Cześć, proszę o wycenę mojej Santy. Specyfikacja: Rok: 2018 Rama: Aluminium Tył Travel: 170mm - RockShox Super Deluxe R Widelec: RockShox Lyrik RC - 170mm Kierownica: Kierownica FUNN Kingpin 35mm (Sklepowo - Race Face Aefect R - 35mm x 780mm, 20mm Rise) Główka: Race Face Aefect R - 50mm Gripy: Śiakieś od Gianta Hamulce: SRAM Code R with 203/180mm + Tarcze hamulcowe ATD Tylnią przerzutka: SRAM GX AXS (Sklepowo - SRAM GX Eagle 12) Napinacz łańcucha: e*thirteen TRS + 1x Guide Ramiona korby: SRAM GX Eagle - 170mm Pedały: Bontrager Line Elite Łańcuch: SRAM XX1 12-rzędowy Kaseta: Sram XX1 Eagle/X01 Eagle XG-1299 (Sklepowo: SRAM XG1275 Eagle, 10-50 tooth) Koła: e*thirteen TRS 30mm - 32 hole Piasty tył i przód: DT Swiss 370 Opona Front: Maxxis Minion DHF 3C EXO TR, 27.5" x 2.5 Opona Tył: Bontrager XR4 Team Issue TLR 27,5 x 2,40 TLR (chwilowo) Siodło: WTB Volt Race Sztyca: RockShox Reverb Stealth - 200mm (mocowanie - 31.6mm) Piasta - tył: 12mm x 148mm Max szerokość opon: 2.5” Kolory: „Ink and Gold” Obecna waga: 15,2 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Marca 2022 Udostępnij Napisano 16 Marca 2022 Jeśli całkiem sprawny nic nie dolega, to naście K rozmiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek21001 Napisano 16 Marca 2022 Udostępnij Napisano 16 Marca 2022 Oczywiście życzę jak najszybszej i pięciocyfrowej sprzedaży. Realnie uzyskanie 8,5-9k będzie okazją do balu. Rower jest fajnie złożony (może piasty/obręcze bez szału,reszta bardzo ok) Niestety 27,5 nawet w wykonaniu Santy wyszło z mody, niezależnie od skoku zawiasu , a na Skę to nie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
conceptual_db Napisano 16 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 16 Marca 2022 Godzinę temu, Kemusi napisał: Jeśli całkiem sprawny nic nie dolega, to naście K rozmiar? XL dobry tak na 178+ cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Marca 2022 Udostępnij Napisano 18 Marca 2022 @conceptual_db kierowanie się „ modą” w wyborze roweru do własnych potrzeb , to jakaś aberracja.. moi znajomi ,dalej na 27,5 i nie zamierzają rezygnować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
conceptual_db Napisano 19 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2022 KEMUSI, zgadzam się w 100% 29 na naszych polskich singlach to jakiś fetysz. Ja zostaje przy 27,5. Co do wcześniejszej wyceny na 8,5-9 - No chyba nie, w tej cenie masz NSy, już nawet Slasha z 2019-20. Sam napęd i kaseta w zeszłym roku kosztowały niecałe 6k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 19 Marca 2022 Udostępnij Napisano 19 Marca 2022 Może zatem licytacja na allegro lokalnie startująca od 9 500 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
conceptual_db Napisano 19 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2022 Wolę start od 15k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 19 Marca 2022 Udostępnij Napisano 19 Marca 2022 No to wystaw... Ja do tej pory wystawiając nawet od złotówki różne graty jeszcze nie byłem zawiedziony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 19 Marca 2022 Udostępnij Napisano 19 Marca 2022 Ja tam nie jestem ekspertem od tak drogich sprzętów, ale co tu jest aż tak unikatowego żeby wydać 15 tys. na 4 letni rower bez gwarancji? 🤔 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Marca 2022 Udostępnij Napisano 20 Marca 2022 Na dodatek z Aluminium, a poza AXS z tyłu, to nie mający niczego co by szczególnie zwracało uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Marca 2022 Udostępnij Napisano 20 Marca 2022 15k trochę dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 20 Marca 2022 Udostępnij Napisano 20 Marca 2022 To taka trochę bez sensu dyskusja. Towar używany jest wart tyle ile realnie wyciągnie z kieszeni kupiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Marca 2022 Udostępnij Napisano 20 Marca 2022 No ale nie jest to jakiś unikat czy niezwykle cenny przedmiot. Patrząc na osprzęt, da się wyznaczyć chociaż widełki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
conceptual_db Napisano 20 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 20 Marca 2022 7 godzin temu, skom25 napisał: Na dodatek z Aluminium, a poza AXS z tyłu, to nie mający niczego co by szczególnie zwracało uwagę. Twoim zdaniem ci zwraca uwagę w rowerze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojciechO. Napisano 21 Marca 2022 Udostępnij Napisano 21 Marca 2022 Ponieważ się interesowałem Nomadem to powiem tak że wiszą na DVO i Ohlinsach za mniej niż 15 i to już długo. Za 14 jest z 2020 z 2 damperami Deluxem i z DHX2 i też już ponad 2 miesiące, a ma naprawdę minimalny przebieg. Rower ma wspaniały tylny zawias. Ale ogólnie przeceniony w czort ze swą długą podsiodłówką i jej zamierzchłym kątem. Mam Blackbirda i poza zawiasem był by to dla mnie krok wstecz, a oglądałem rocznik 2021. Życzę sprzedaży w jak najwyższej cenie. Ja bym osobiście próbował za 15-16 na początek. Zejść zawsze można Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
conceptual_db Napisano 21 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 21 Marca 2022 Sam rower wyceniam na około 11-12, gdyby był na sklepowym napędzie. A nie chce mi się drutować na siłę jakiegoś używanego GXa - żeby sprzedać go za wszelką cenę -przy obecnym około 6-8 mies czasie oczekiwania na nową sztukę, wolę go doinwestować i dojechać aż popęka. jak dla mnie, temat jest już wyczerpany 👌 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojciechO. Napisano 22 Marca 2022 Udostępnij Napisano 22 Marca 2022 Dobra decyzja na chwilę obecną. Rower całkiem fajny, na super zawiasie jak wspomniałem. A coś by faktycznie było lepsze ciężko kupić. Niech cieszy. Ale za 11-12 sądze że by poszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi