KasiaR. Napisano 22 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 22 Lipca 2022 Złapałam covida i niewiele od wtorku pamiętam 😐 ostatnio chorowałam ze 20 lat temu ...a teraz poskładało mnie kompletnie. Wysłałam panu rower ale widzę, że od wczoraj go nie odebrał - mam nadzieję , że mi czegoś nie odwali! Dopóki nie zobaczę , że oddał mi kasę nie uspokoję się...a na szukanie nowego nie miałam siły- muszę się trochę pozbierać. Ten gość przynosi mi pecha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 22 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2022 Zdrowia i powodzenia w zakończeniu historii tego niefortunnego zakupu 👍 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Electronite Napisano 22 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2022 Trzymamy kciuki! Zdrowiej szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KasiaR. Napisano 22 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 22 Lipca 2022 Dzięki Dbajcie o Swoje zdrówko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KasiaR. Napisano 8 Lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 8 Lutego 2023 https://rowerycube.pl/rowery-szosowe/5386-37028-rower-cube-676400-attain-slx-4054571407221.html#/2212-kolor-gry_blk/3260-rozmiar-56_cm/3335-maincolor-grafitowy/3460-rama-uniwersalna/4026-sex-unisex https://www.canyon.com/pl-pl/road-bikes/endurance-bikes/endurace/al/endurace-7/2733.html?dwvar_2733_pv_rahmenfarbe=BK%2FBU Witam wszystkich ponownie Jeśli teraz przed wiosną nie kupię szosy - to już nigdy nie kupię. Dostępność katastrofalna , ceny raczej również( i to się pewnie szybko nie zmieni ) a w używkę nie wiem czy się jeszcze chcę bawić po ostatniej "przygodzie". Także mam do Was krótkie pytanie , który z proponowanych powyżej jest lepszym wyborem? Przerobiliśmy już większość moich 'dylematów' mniej lub bardziej istotnych, więc prosiłabym Was o taką zwykłą chłodną ocenę - który ? Jeśli będą dostępne to Cube w rozmiarze 53, natomiast Canyon xs powinny być ok. z góry dzięki za pomoc..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 8 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2023 Cytat więc prosiłabym Was o taką zwykłą chłodną ocenę - który ? Ten, który ci się bardziej podoba, technicznie różnice są pomijalne Attain to teoretycznie męski model - damski masz axial, generalnie rama ta sama ale zawsze powiększasz sobie wybór malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KasiaR. Napisano 8 Lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 8 Lutego 2023 10 minut temu, Mihau_ napisał: Attain to teoretycznie męski model - damski masz axial, generalnie rama ta sama ale zawsze powiększasz sobie wybór malowania Witaj, Tak patrzyłam najpierw na axial'e ale z dostępnością jest jeszcze marniej niż w przypadku attainów. Przynajmniej na ten moment. Do końca marca ( max ) mam czas, może coś się zmieni z dostępnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 9 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2023 Akurat w przypadku cube nie byłbym taki pewien😂 Polski dystrybutor tej marki działa "tak sobie" więc śledzenie ofert za zachodnią granicą wydaje się rozsądnym posunięciem, ceny też zwykle będą lepsze https://www.bike-discount.de/de/rennrad-damen?p=1&o=3&n=48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KasiaR. Napisano 9 Lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 2023 (edytowane) https://www.bike-discount.de/en/cube-axial-ws-gtc-pro-carbon-n-coral-1 ten jest fajny 😁 ale 6 tygodni czekania i przekracza i tak już naciągnięty jak guma od gaci budżet... w moim rozmiarze nic tam z axiali już nie widzę, ale dzięki będę śledzić bo faktycznie nawet licząc wysyłkę wychodzi deczko taniej. a nie, tam jest cena z vatem 1500 euro ? Czy Ja dobrze czytam? Edytowane 9 Lutego 2023 przez KasiaR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 9 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2023 (edytowane) Tak, tam jest cena z vatem 1500 ojro + koszty wysyłki Cytat ale 6 tygodni czekania Jak zamówisz teraz to akurat dojdzie przed sezonem Edytowane 9 Lutego 2023 przez Greg1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 9 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2023 26 minut temu, KasiaR. napisał: ale 6 tygodni czekania i przekracza i tak już naciągnięty jak guma od gaci budżet... Ale jest karbonowy co akurat robi ogromną różnicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KasiaR. Napisano 9 Lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 2023 (edytowane) a ten to od dawna mam na oku ☺️, https://www.bike-discount.de/en/cube-axial-ws-gtc-pro-switchgrey-n-carbon?number=20118558-40319589&c=22821 no ale zejdźmy na ziemię...... Oświećcie mnie , bo ja w zagranicznych zakupach mistrzem świata nie jestem. Przelew jest normalnie w złotówkach i przeliczany przez bank wg aktualnych kursów walut czy jak? Edytowane 9 Lutego 2023 przez KasiaR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 9 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2023 Nie pomogę bo mam też konto w euro i z niego robię "zagraniczne" zakupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 9 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2023 (edytowane) Zakupy robiłem ale przez PayPal - przelewasz złotówki a PP po swoim kursie przelicza. Ty płacisz w walucie. O ile oczywiście Twój sklep honoruje PP. Jeśli chodzi o zwykły przelew, to np. w moim banku podaję kwotę w euro, jaką chcę przelać i taka idzie do sklepu a bank dalej rozlicza się ze mną po swoim kursie. Trzecia opcja to zapłata plastikiem ale tutaj chyba płaciłem w złotówkach (na stronie sklepu była cena w PLN czyli już było przewalutowanie w cenie). W euro pewnie będzie tak, że z karty Ci ściągną ile uważają a potem jeszcze raz zaksiegują. Jak płacę fizycznie plastikiem to tak jest - blokują mi jakąś kwotę w złotówkach (pewnie kurs bieżący) a na księgowaniu jest już inna, pewnie kurs banku z dnia księgowania. Czwarta opcja to konto walutowe. Edytowane 9 Lutego 2023 przez spidelli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 9 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2023 9 minut temu, KasiaR. napisał: Przelew jest normalnie w złotówkach i przeliczany przez bank wg aktualnych kursów walut czy jak? Przeliczany przez bank wg ustalonego przez bank kursu czyt. zostaniesz orżnięta żeby nie napisać wy.... Przy tej kwocie zapewne o wiele bardziej opłaci się otworzyć konto walutowe (czy tam subkonto w obecnym banku), wymienić walutę w kantorze online (nie w banku) i z konta walutowego zapłacić za rower już w euro. Później zamknąć konto walutowe Musisz zrobić research i sprawdzić jak aktualnie kształtują się prowizje ale jakieś 5% powinnaś być do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KasiaR. Napisano 9 Lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 2023 Oki, z tego co widzę mam w banku po prostu opcję przelewu zagranicznego , przy przelewie SEPA, czyli w obrębie Unii i w Euro opłata jest taka jak w zwykłym przelewie czyli zazwyczaj zero. Zaraz zadzwonię do BOK żeby się upewnić , ale nie wygląda to źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 9 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2023 (edytowane) 35 minut temu, Mihau_ napisał: Przy tej kwocie zapewne o wiele bardziej opłaci się otworzyć konto walutowe (czy tam subkonto w obecnym banku), wymienić walutę w kantorze online (nie w banku) i z konta walutowego zapłacić za rower już w euro. Później zamknąć konto walutowe Dokładnie. W Velo (dawne Getin) są darmowe, a jak zależy na czasie to kantor walutowy Alior. Edytowane 9 Lutego 2023 przez chudzinki Literówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 9 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2023 8 minut temu, KasiaR. napisał: Oki, z tego co widzę mam w banku po prostu opcję przelewu zagranicznego , przy przelewie SEPA, czyli w obrębie Unii i w Euro opłata jest taka jak w zwykłym przelewie czyli zazwyczaj zero. Zaraz zadzwonię do BOK żeby się upewnić , ale nie wygląda to źle Ale nam nie chodzi o koszt przelewu tylko zwykle bardzo niekorzystne kursy Np. teraz santander chce mi robić przelew w euro po kursie 4,9 a kantory internetowe oferują 4,75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 9 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2023 Jak Cię oszwabią 30 groszy na 1 euro względem kursu z kantoru to jesteś w plecy 450 zł. Można je wydać lepiej. Ja płacę raczej drobne kwoty plastikiem. 2-3 złote przeboleję ale kilka stów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KasiaR. Napisano 9 Lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 2023 No tak i po oszczędnościach....Dobra, dobra już wiem o co chodzi. Dzięki za pomoc. Spytam zaraz siostry może ma walutowe , nie trzeba będzie cudować z otwieraniem , zamykaniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greg1 Napisano 9 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2023 Godzinę temu, spidelli napisał: Jak Cię oszwabią Jak Niemcy to od razu "oszwabią" , Szwabia to tylko jedna z niemieckich prowincji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spidelli Napisano 9 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2023 Miałem użyć innego słowa, zawierajacego "ruch" ale przy kobiecie nie wypada 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KasiaR. Napisano 9 Lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 2023 Nie krępuj się , pracuje głównie z facetami - nic mnie już nie szokuje 😉 Kolega mi ogarnie przelew z walutowego swojego, więc po problemie 😀 Tylko, żeby rower był dostępny, jest naprawdę fajny. Na spokojnie jeszcze zerknę na attainy , może coś jest od "ręki". 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KasiaR. Napisano 16 Lutego 2023 Autor Udostępnij Napisano 16 Lutego 2023 A powiedzcie mi jeszcze, może macie jakieś doświadczenie z takimi sklepami - ten magiczny opis "dostępny za sześć tygodni" jest jakąś wytyczną , która można się śmiało kierować? Czy tak sobie piszą , żeby mieć wentyl bezpieczeństwa i wystawiają po prostu kiedy uda im się go stworzyć/ zdobyć etc.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihau_ Napisano 16 Lutego 2023 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2023 Na szczęście to niemiecki sklep więc zwykle produkty pojawiają się wcześniej. Pewnie można sobie tam jakieś powiadomienie na @ ustawic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi