mlody93 Napisano 16 Marca 2022 Udostępnij Napisano 16 Marca 2022 Witam. Szukam roweru do leśnych przejażdżek. Kilka razy w roku mam zamiar wyjechać w góry na single tracki np. do Świeradowa Zdrój. Bez żadnych maratonów Chciałbym żeby rower był jak najlżejszy, miał dobry lekki amortyzator (dobrze by było gdyby była to reba, sid) rama była karbonowa i dobrze by było gdyby miał osprzęt z grupy XT, i rocznikowo nie był jakiś przesadnie stary, dlatego myślę że najrozsądniej będzie skupić się na sprzęcie używanym. Może poleciłby ktoś jakiś solidny sprzęt w dobrym stanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 16 Marca 2022 Udostępnij Napisano 16 Marca 2022 Tak. Polecam rower z lekką karbonową ramą, lekkim amortyzatorem - Reba, SID - na napędzie XT. Nie za stary i w budżecie do 7000 zł. Mam nadzieję, że pomogłem. A poważnie - uważasz, że będziemy za ciebie przeglądać OLX czy Allegro? Wysil się chociaż na tyle, żeby wrzucić jakieś interesujące cię oferty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tygrysek2002 Napisano 16 Marca 2022 Udostępnij Napisano 16 Marca 2022 Masz budżet 7K i szukasz używanego roweru ? Kupiłem dwa miesiące temu ROMETA za 4K w karbonie w całkiem fajnym osprzętem. Wymieniłem amor na REBE , koła DT SWISS , hamulce XT oraz manetkę do przerzutek XT wszystkie części nowe (amor zdemontowany z nowego roweru). Sprzęt nowy zdemontowany z roweru sprzedałem. Rower wyniósł mnie 7,5K.Mam fajny rower w cenie gównianych Canondayly czy Specialized. Napisem na ramie się nie przejmuje w końcu mój pierwszy rower to ROMET PELIKAN. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 16 Marca 2022 Udostępnij Napisano 16 Marca 2022 Poluj na Rockridera XC 500: https://www.decathlon.pl/p/rower-gorski-mtb-xc-500-29/_/R-p-304245 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WQW Napisano 17 Marca 2022 Udostępnij Napisano 17 Marca 2022 W tym przedziale tylko xc500 i to nowka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody93 Napisano 21 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 21 Marca 2022 Trochę mi wzrosła budżet. A ci sądzicie o nowym accent peak carbon eagle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galvatron Napisano 21 Marca 2022 Udostępnij Napisano 21 Marca 2022 Tutaj masz to samo, tylko taniej i z teoretycznie lepszymi kołami: https://www.decathlon.pl/p/rower-mtb-xc-900-29-carbon/_/R-p-300807 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
XC100S Napisano 21 Marca 2022 Udostępnij Napisano 21 Marca 2022 Tylko uwzględnij że Decathlon handluje w rosji. W związku z aktualną sytuacją może jednak omijajmy ten sklep bo ... tak wypada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody93 Napisano 21 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 21 Marca 2022 Miałem już jednego rockridera dokładnie 8.2 na rebie, nie wiem dlaczego ale nie przekonuje mnie ta marka. Decathlon to dla mnie sklep z poprostu poprawnymi produktami nie najwyższej jakości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaloryfer Napisano 21 Marca 2022 Udostępnij Napisano 21 Marca 2022 W dniu 16.03.2022 o 19:15, Tygrysek2002 napisał: ... Kupiłem dwa miesiące temu ROMETA za 4K w karbonie w całkiem fajnym osprzętem. Wymieniłem amor na REBE , koła DT SWISS , hamulce XT oraz manetkę do przerzutek XT wszystkie części nowe (amor zdemontowany z nowego roweru). Nie wiem czemu ale jak to czytam to się śmieję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pinok Napisano 22 Marca 2022 Udostępnij Napisano 22 Marca 2022 No cóż u mnie po roku tylko rama i hamulce zostały oryginalne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody93 Napisano 24 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 24 Marca 2022 Patriotycznie wybrałem Peaka 😉 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 25 Marca 2022 Udostępnij Napisano 25 Marca 2022 W dniu 22.03.2022 o 07:06, pinok napisał: No cóż u mnie po roku tylko rama i hamulce zostały oryginalne U mnie po 3,5 roku została rama, kierownica, i zaciski hamulcowe. Rama też nie do końca bo wywierciłem otwór na kabel do sztycy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 25 Marca 2022 Udostępnij Napisano 25 Marca 2022 15 godzin temu, mlody93 napisał: Patriotycznie wybrałem Peaka A ramę i resztę komponentów klepią w Polsce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody93 Napisano 25 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 25 Marca 2022 Byle nie w Rosji 😁 A tak na poważnie to wątpię. Pewnie mają jakiegoś podwykonawce. Cena mnie też przekonała ponieważ dostałem fajny rabat od ceny sugerowanej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KSikorski Napisano 29 Marca 2022 Udostępnij Napisano 29 Marca 2022 Ramy w Polsce robią Romet (aluminium), Kross (carbon), Loca (aluminium), Zumbi (aluminium), SFR (aluminium) i Antidote (carbon). Tyle wiem na pewno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody93 Napisano 29 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 29 Marca 2022 Stawiam na Chiny/Tajwan. Mam 5 lat gwarancji także spoko chociaż myślę, że ten sezon na niej polatam max 2 i wjedzie jakaś z bardziej renomowanej stajni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.