Staszek93 Napisano 15 Marca 2022 Napisano 15 Marca 2022 Cześć! Stoję właśnie przed wyborem jednego z dwóch poniższych rowerów. Posiadam wiedzę w dziedzinie rowerów górskich na poziomie podstawowy+, w związku z czym zależy mi na opinii bardziej obeznanych wyjadaczy Który rower byście wybrali i dlaczego? Ewentualnie jakieś alternatywy? Budżet +/- 8k. https://katalog.bikeworld.pl/2022/web/produkt/rowery_gorskie/xc_maraton/trek/79783/x_caliber_9 https://katalog.bikeworld.pl/2022/web/produkt/rowery_gorskie/xc_maraton/scott/77963/scale_960
marcesco Napisano 15 Marca 2022 Napisano 15 Marca 2022 Wydają się być zbliżone, ale Scott ma amortyzator półkę wyżej niż Trek.
some1 Napisano 15 Marca 2022 Napisano 15 Marca 2022 Scott ma lepszą, lżejszą ramę. Brak sztywnej osi w Treku za 8 tysięcy to już kpina. Poza tym jeśli jesteś wysoki, Trek w rozmiarze XL jest po prostu brzydki z tym wspawanym na chama wzmocnieniem rury podsiodłowej. Napęd jest trochę lepszy w Treku, ale raczej nie wart pozostałych kompromisów.
seba8121 Napisano 15 Marca 2022 Napisano 15 Marca 2022 Tak jak wyżej, brak sztywnej osi dla mnie przekreśla treka, do tego amortyzator półkę niżej, a cena mimo wszystko wyższa.
Mod Team KrissDeValnor Napisano 15 Marca 2022 Mod Team Napisano 15 Marca 2022 Szukaj, negocjuj - na początku grudnia z pomocą kolegi ( Scott oficjalnie nie wysyła, choć zależy skąd i dokąd ) ściągnąłem z innego miasta Scale 930 kupionego za dokładnie 8074.15 zł ( ten sklep dowoził w promieniu 100 km, ale mam 2 x dalej, więc kolega mi wysłał ; w innym sklepie proponowali wysyłkę do najbliższego salonu ).
Staszek93 Napisano 15 Marca 2022 Autor Napisano 15 Marca 2022 Dziękuję wszystkim za cenne rady 🙏🏻 Trochę się „doedukowałem” i po bardziej wnikliwym rozeznaniu wykluczyłem wspomniane na początku rowery. Również zagiąłem parol na Scale 930 w kolorze białym i od kilku godzin przetrząsam internet w poszukiwaniu rozmiaru XL 😉
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.