88rowerow Napisano 14 Marca 2022 Udostępnij Napisano 14 Marca 2022 SZUKAM SZTYWNEGO LEKKIEGO WIDELCA W MIEJSCE CIĘŻKIEGO AMORTYZATORA SUNTOUR CR8 V-BRAKE 28" Mostek Bontrager Satellite Plus regulowany. Mam oryginalne dynamo w piaście i lampkę nieregulowalną (góra/dół). Rower treking Trek T300. Co ma podobną geometrię aby lampki nie wymieniać i niezbyt drogie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 14 Marca 2022 Udostępnij Napisano 14 Marca 2022 Zmierz sobie A-C i będziesz wiedział czego szukać. Na tym rysunku CL - czyli od osi do miejsca osadzenia widelca w ramie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
88rowerow Napisano 15 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 15 Marca 2022 Dzięki. Pomierzyłem i wyniki sa takie: Długość CL czyli od osi do miejsca nasadzania widelca to 45,5 cm Odległość od osi do otworu na lampkę: 38cm Mam dynamo Shimano, rozstaw osi 10cm wg. specyfikacji amortyzatora SUNTOUR CR8 V i roweru Trek T300 Mam stery gwintowane, stery zintegrowane Rozmiar koła: 28" / 700c Średnica rury sterowej: 1 i 1/8" Tylko Vbrake Jakiego mam szukać widelca sztywnego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.