Wikus Napisano 14 Marca 2022 Udostępnij Napisano 14 Marca 2022 Witam mam pytanie czy ROWER ELEKTRYCZNY ROMET WAGANT 1 2021 będzie odpowiedni na dystans 25 km. dziennie na dojazd do pracy , mężczyzna 1.73 , 90 kg. ( budżet około 5000zł.) jeśli nie , to jaki byście polecili żeby był bezawaryjny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrWie Napisano 14 Marca 2022 Udostępnij Napisano 14 Marca 2022 Jak nie wymyślisz ze musisz jeździć 45/h i nie odblokujesz silnika - to wystarczy Ci spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 14 Marca 2022 Udostępnij Napisano 14 Marca 2022 A on nie ma przypadkiem wolnobiegu jak przy niskich modelach analogów? Jeżeli ma to zły pomysł. Nie chce mi się szukać specyfikacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrWie Napisano 14 Marca 2022 Udostępnij Napisano 14 Marca 2022 Trudno przy tej cenie wymagać nie wiadomo czego - ale pół życia jeździłem na wolnobiegu i z punktu widzenia użytkownika nie widzę różnicy - z punktu wymieniającego - owszem. Ale da się - mam jeszcze w piwnicy klucz do wielotrybów, fakt że jak był bardziej zapieczony to trzeba było użyć sporej przedłużki😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wikus Napisano 14 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 14 Marca 2022 tu jest strona z specyfikacją . https://www.romet.pl/Rower,WAGANT_1_RM,10,827,831,15778,2022.html#4B4E53c0c0c0-19 nie znam się na elektrycznych rowerach , to będzie mój pierwszy elektryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 14 Marca 2022 Udostępnij Napisano 14 Marca 2022 Nie powiem nic o elektryce w tym rowerze, ale dobrze radzę dołożyć do https://www.romet.pl/Rower,WAGANT_2_RM,10,827,831,15776,2022.html - masz już napęd 9s na lepszych komponentach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wikus Napisano 14 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 14 Marca 2022 dzięki za radę , poczekam do kwietnia i trochę dołożę wezmę tego rometa wagant 2 rm , jak macie jakieś inne propozycję proszę podpowiedzieć . dziękuję za odpowiedzi. mam jeszcze jedno pytanie który sklep/serwis z rowerami polecacie jestem z okolic Kalisza (wielkopolska) np. prorowery.pl lub inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrWie Napisano 15 Marca 2022 Udostępnij Napisano 15 Marca 2022 (edytowane) Jeśli chodzi o inne propozycje ta zależy o ile jeszcze jesteś podnieść budżet - Wagant 2 jest zdecydowanie za lepszych komponentach, ale też droższy. Następnym etapem byłby rower z baterią w ramie - zdecydowanie lepiej zrównoważony. Ale to kolejne koszty. Postaraj się zrobić jazdę próbną przed zakupem - czy Ci sie będzie wygodnie jeździć z baterią na bagażniku - mnie to nie pasowało. Ale ja byłem w stanie wydać zdecydowanie więcej. Edytowane 15 Marca 2022 przez PiotrWie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wikus Napisano 23 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 23 Marca 2022 Romet wagant 2 RM 2022 cena w miarę przyzwoita , ale dostępność tych rowerów bliska zeru ( byłby to najlepszy wybór bo mieszkam koło Kalisza jest tam sklep i serwis na miejscu prorowery.pl) tu jest mocniejsza bateria i 9 biegów jeszcze jeden model z baterią w ramie Rower ROMET WAGANT 2 MM 2022 ale cena 9500 lub Ecobike X-Cross L 7500 tylko droższy ale nie wiadomo czy bez awaryjny , najlepszy to by był ( można pomarzyć) Haibike Trekking S 9 S drogi nie znaczy bezawaryjny za 16800 strasznie drogi i nie chcę się pchać w raty zadłużenie . jaki rozmiar ramy roweru 19 " ( M CZY L) na wzrost 1,74. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi