mlody93 Napisano 13 Marca 2022 Udostępnij Napisano 13 Marca 2022 Witam. Posiadam Cuba Acid z 2018r ze sterami półzintegrowanymi 1 1/8 FSA Orbit No. 10. W przyszłości zamierzam zmienić ramę ale planuje zacząć od amortyzatora i kól. Mam zamiar kupić Rebe na sterówce tapered. Problem w tym, że główka mojej ramy ma 12 cm kapa 0.4 a mostek 4.5 cm do tego nanizsze stery jakie znalazłem to 1 1/2 CANE CREEK 40-Series EC44 Conversion Większość amortyzatorów jest już przycięta pod 17 cm. Boję się, że to zbyt mało. Jest jakieś rozwiązanie tego problemu? Są może jakieś niższe dolne stery z redukcja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 13 Marca 2022 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Marca 2022 Raczej nie. W dolnej misce musi się zmieścić łożysko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody93 Napisano 13 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 13 Marca 2022 Ewentualnie może ktoś poleci jakiś bardzo niski mostek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Marca 2022 Udostępnij Napisano 13 Marca 2022 FSA takie miało. Ewentualnie Accent Twenty, o ile jeszcze znajdziesz. Twenty ma -20 stopni, FSA nie pamiętam, ale chyba podobnie. Ogólnie to kiepska sprawa i zawsze będziesz musiał szukać jakiegoś kompromisu. Ja bym w to nie szedł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek21001 Napisano 13 Marca 2022 Udostępnij Napisano 13 Marca 2022 np takie coś Górne łożysko nie jest jakoś mocno obciążone, a Cube Acid to przecież nie zjazdówka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 13 Marca 2022 Udostępnij Napisano 13 Marca 2022 A co to ma wspólnego z obciążeniem łożysk? Jak się poluzuje toto w sterówce to szpital/cmentarz. @mlody93 może jednak warto dopłacić do nowej reby? Nie będzie problemów z rzeźbieniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.