Gość Napisano 4 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 @Waza racja...można się pośmiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waza Napisano 4 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 Tylko że mnie ten film nie rozbawił a zwyczajnie mi się spodobał za swoją bezpretensjonalność. Zrobiony bez zawodowców w roli głównej i bez profesjonalnej ekipy filmowej, a trzyma w ciekawości. Jedyne czego mógłbym się czepić to muza, ale de gustibus non est disputandum. A jeżeli nie podoba Ci się ich jazda, to nagraj filmik z wyczynów Twoich i twoich kupli. Sami siebie nie widzimy jak jeździmy, więc obyś się nie rozczarował zobaczonym obrazem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verul Napisano 4 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 Jak na film amatorski to zrobiony naprawde solidnie i dobrze. Tylko ze nudny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 Zawsze mozesz ogladnac inny film z jego kanalu, bo linie ma naprawde z grubej rury... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 4 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 Znalazłem na Pinkbike. Tematyka podobna tyle, że po chorwacku i w Maroko. Trochę szok w połowie 12 minuty filmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 Przeciez to czeski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 Starszy film tej samej ekipy. Nie pamietam czy byl, ale ni cholery nie zrozumiem sensu wejscia ta droga... i moze to i bujam spac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 4 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 15 minut temu, shotgun napisał: Przeciez to czeski. Może i czeski. Zmyliła mnie w takim razie nazwa konta - CharvatBros Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 4 Lutego 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 shotgun Wrzucałem 3 filmy - w tym ten z Canigou, ale nie tu, a w "Filmy". Najlepsze jest to, że od razu pojawiły się głosy typu : "dla wspinacza to pryszcz" itd., ale część zapomina, że kamera nie zawsze właściwie oddaje rzeczywistą stromiznę i jednak wrażenia na żywo mogłyby być zupełnie inne ( w domyśle pełne gacie, bo na fotelu to każdy jest mocny ) - zwłaszcza z rowerem na plecach lub na nim podczas zjazdu Umówmy się, że jest to już ekstremalna "zabawa" i przeciętny "singletrack'owiec" miałby nogi z waty na sam widok Nie śledzę ich dokonań, ale Violence też widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verul Napisano 4 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 Wtarganie roweru przy wspinaczce - glupota ale szacun. Wynajecie mułów bo sie jest leniem smierdzacym - najgorszy sort zjazdowcow. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 @Waza oj tam..oj tam... Szanowni bohaterowie tegoż filmu też się śmieją... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 5 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 @verul zawsze coś się komuś nie będzie podobać 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verul Napisano 5 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 @up to nie do konca tak jest. W ostatnim przypadku gdyby po prostu nie bylo osla to by nikt nic nie powiedzial. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waza Napisano 5 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 Ależ oczywiście że tak. Zaraz by znalazł się ktoś, kto by powiedział: Co za idoci, idą pieszo, nie mogą kupić jakiegoś pojazdu? Chociażby... osła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verul Napisano 5 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 (edytowane) I dlatego w drodze do M.Oka wszyscy gadaja tylko jacy to ci ludzi glupi ze ida pieszo zamiast jechac wozem. Jaaasne. Zawsze ten kto nie meczy zwierzecia jest na wygranej pozycji. A jak ktos uchodzi za sportowca, bardziej ambitnego rowerzyste, to korzystanie z mulow zeby wtargac swoj czolg na gore jest przynajmniej u mnie zle widziane i zaklinanie rzeczywistosci "zawsze beda gadac" niczego nie zmienia. Mi tu nawet nie chodzi o same zwierzeta, bo muly czy tam osly sa do tego przyzwyczajone, a sam rower az tak ciezki nie jest. To dla nich pikus. Ja na to patrze z punktu widzenia rowerzysty, ze mi by to uwłaczało gdybym sam swojego roweru na gore nie wtargal. To tak jak pojechac gdzies na wycieczke, zmeczyc sie i wracac autobusem bo noga slaba. Po prostu wstyd. Edytowane 5 Lutego 2019 przez verul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 Slowacja, taki przyklad. Wale 5 dych pasmem i nie chce mi sie wracac 6 dych asfaltem w sloncu- wybralbym pociag. Dla mnie nie wstyd. Jestem w Alpach, jak mam stracic pol dnia na podejscie to wole podjechac wyzej i stamtad startowac w cos co mnie interesuje. I tak przykladami mozna mnozyc. Po co wyciagi w bikeparkach? Trzeba pchac... Z pewnego punktu rozumiem, ale musialbys skreslic np niemal caly himalaizm, bo zycie pokazuje, ze od pradziejow ida z tragarzami=zlo, a niektorzy pokazuja, ze da sie skosic w stylu alpejskim, czyli bez nich. Wracam wiec do stwiedzenia, ze w pewnym sensie Ciebie rozumiem, ale ja ich nie neguje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
verul Napisano 5 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 Sa sytuacje i sytuacje. I wyjatki od jednych i drugich ;) Jakby byla kolejka to nie widze nic zlego w jechaniu nia. Zaoszczedza czas, zjada wiecej razy. Jak na nartach. Ale tu i tak ida powoli, czasu nie zyskuja ani troche. Nic by sie im nie stalo gdyby szli z rowerami. Himalaizm juz dawno skreslilem jako parodie sportu i uznalem ze to zwyczajna turystyka dla bogatych, a nie sport. Sport to jest gdy wchodzisz na 6000m bez aklimatyzacji w dwa dni. To jest sport. Jak zaczynasz ze soba targac oddzial tragarzy z batalionem oslow i idziesz przez tydzien to robi sie z tego turystyka dla geriatrii. W sporcie nie ma byc latwo. Co do pociagu to mozna zrozumiec. Jak sie jedzie w teren to nie po to by pozniej wracac asfaltem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 Looooo panie, jak skreslasz himalaizm jako parodie sportu, to chyba nie wiesz/ nie brales pod uwage zimowego..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pietern Napisano 5 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 Teraz, verul napisał: Himalaizm juz dawno skreslilem jako parodie sportu i uznalem ze to zwyczajna turystyka dla bogatych, a nie sport. Sport to jest gdy wchodzisz na 6000m bez aklimatyzacji w dwa dni. To jest sport. Szybko sądzisz. Nawet komercyjną wyprawę na Czomolungmę trzeba okrasić niezłą kondycją i zgodą od własnego organizmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 5 Lutego 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 (edytowane) Zależy co dla kogo jest celem i co kto chce sobie, czy komuś udowodnić... Przecież czasami cele są, czy były ambitne i przy regularnej wieloosobowej wyprawie, transport do bazy kilku ton sprzętu byłby nierealny bez pomocy kulisów Co oczywiście nie przeszkadzało prowadzić wielodniową akcję w trudnych warunkach powyżej bazy ( do pomocy w poręczowaniu i zaopatrywaniu obozów "wykorzystywani" byli z kolei sherpowie ) i emerytów ( z całym dla nich szacunkiem ) tam raczej nie było... Wiadomo, że zawsze wejścia bez ogólnie pojętych ułatwień były cenione wyżej ( małe samowystarczalne zespoły działające w stylu alpejskim, najlepiej nie korzystające z dodatkowego tlenu ), ale sukcesy wielkich wypraw nie mogą być zdeprecjonowane przez korzystanie z tragarzy Tak samo tutaj - nie mówię, że sam bym obładował osła, czy muła, ale z drugiej strony goście przyjechali po to, żeby zjeżdżać, a niekoniecznie taszczyć rower na plecach. Z braku kolejki, czy innego pociągu, muły są z automatu środkiem zastępczym - z tego co pamiętam, to raczej nikt nie umniejszał sukcesów międzywojennych polskich andynistów z tego powodu. Także tego... PSverul Nie wrzucajmy "himalaistów" i Himalaistów do jednego worka Ciekawe co byś powiedział, jakby Ci Wróż przekazał 50 kg wór, który taszczył w drodze pod Kanczendzongę Południową, będąc chorym... EDIT A wracając do tematu, to narciarstwo rowerowe, czy też rowerowanie narciarskie wygląda tak : Edytowane 5 Lutego 2019 przez KrissDeValnor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waza Napisano 5 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 Oglądałem ten filmik chyba już 100 razy na przemian z przejazdem Damiena Otona , ale żeby zobaczyć jak tam naprawdę było polecam: https://www.youtube.com/watch?v=hheW__KPcHM Nie umiem wklejać filmów tak jak Wy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 5 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 @Waza Zwykłe kopiuj/wklej adresu z YT. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2019 Każdy ma swoje gusta ,ale popatrzeć zawsze można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 6 Lutego 2019 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Lutego 2019 Waza W tej wersji to już saneczkarstwo dupne i do tego te babskie jęki już na początku Na pewno chciałeś to wkleić Początek przejazdu Otona robi wrażenie - goście lecą po białym jak przecinaki Co do umieszczania linków, to u mnie na kompie obrazki z automatu się tak ładują, więc jak chcę wkleić tylko link, to muszę od razu przywrócić sam odnośnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Lutego 2019 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2019 A teraz z inneh beczki. Moze wazne jest , aby po wklejeniu linku dac spacje, wtedy laduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi