Q_u Napisano 10 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2021 (edytowane) W dniu 9.07.2021 o 22:33, Brombosz napisał: W PRL-u nie było smartfonów, konsol i pecetów Smartfonów na świecie niebyło. a co do konsol koledzy jakąś mieli, a co do pecetów to sam miałem w 84 albo 85 80286, a w 90 ( czyli upadek komuny 80486 - kosztował tyle co nowy Fiat 126p o ile pamiętam 90mln zł) Edytowane 10 Lipca 2021 przez Q_u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 10 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2021 (edytowane) @Kemusi @Q_u No dobra, coś tam było... Za mało wiosen mam żeby to pamiętać. Ale dalej nie ma mowy o sytuacji, w ktorej prawie każdy nastolatek nosił to przy tyłku, regularnie naciągając sobie kręgi szyjne, wbijając w to wzrok przez 24/7. To samo tyczy się wad postawy od całodziennego gnicia w fotelu czy na krześle. PRL pod tym względem był po prostu zdrowszy. Za to w kwestii diety i zbilansowanych, różnorodnych posiłków był dramat. Jedzenie było może zdrowe, ale słabo dostępne. Na wioskach jeszcze jako tako dało się dokarmić, ale miastowi z tego co mi opowiadali, mieli problem z wplataniem sportu w życie. PS. Poza tym mam w głowie obrazek, który o sporcie z tamtego okresu mówi mi dużo. Czy nie było tak, że kiedy Arnold za oceanem robił formę bijąc teścia i zagryzając wołowiną, to nasza kadra w przerwie meczu jarała po dwie fajki? PS2. I to może jeszcze te Edytowane 10 Lipca 2021 przez Brombosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 10 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2021 Kopcił i pił wtedy chyba każdy. Osobiście miałem do czynienia z drużyną piłkarską wtedy IV ligi i potrafili po 2 fajki w przerwie zrobić, a po meczu była biba taka, że w Poniedziałek mało kto do pracy przychodził (wszyscy wiedzieli, ze mecz - to jakoś tam mieli luzy). Ale trzeba przyznać, że mimo to skubańcy 90 minut latali jak powaleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2021 Takie czasy.. chlali równo . Teraz jest większa aktywność wśród społeczeństwa , łatwiejszy dostęp do sprzętu . Dawniej zero jedynkowo, ktoś był w klubie albo nic! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2021 (edytowane) @Brombosz znalazłem w necie , znam osobę, ktora na tym grała ,coś w rodzaju pacman-a Edytowane 11 Lipca 2021 przez Kemusi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2021 Ślepy, czy co ? 1.34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekCH Napisano 11 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2021 Chyba się przestraszył jak zobaczył jak ten po lewej leci :-). Tam musi być jakiś rów, którego ten po lewej nie zauważył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 11 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2021 Ślepy? Świadomy lotu który zapisze się w kartach historii 🤗 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2021 Chodzi mi o tego pierwszego ,zagapił się, przeniósł ciężar na przednie koło i ..poleciał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 11 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2021 3.13 Też nie przemyślał sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyfon79 Napisano 12 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2021 Jakże odmienna trasa od tradycyjnego orania pola w naszym xco; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrzysiekCH Napisano 12 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2021 Dobre :-), fajna trasa, jak bym wiedział, że są takie warunki to bym się na ich miejscu przynajmniej próbował porządnymi oponami ratować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 12 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2021 Też tak pomyślałem. Tyle, że ja bym się tam nie pchał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 13 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2021 Pytanie jaka pogoda była zapowiedziana, jaka na początku. Jeżeli trasa była sucha, prognozy niepewne, to zakładając bardziej błotne opony ryzykuje się stratami, kiedy jednak nie popada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CoolBreezeOne Napisano 13 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2021 Trasa świetna. Jak tak oglądam, to nie wiem co mnie bardziej boli - to jak kulają się po obłoconych mokrych kamolach, czy jak zbiegają po nich z rowerem. Aj... Poniżej objazd "na sucho": Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 13 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2021 Do zrobienia na sztywno 🤗 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adaamm Napisano 13 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2021 W dniu 10.07.2021 o 22:39, Q_u napisał: Nazwisko widziałem tylko i myślałem, że to o nim. Biedna dziewczyna, ma pechowe nazwisko. No właśnie 99,9 procent ludzi machinalnie myśli o nim, ja również .Tyle tylko że Ona zdobyła 5 złotych medali olimpijskich i mistrzostw świata a on tylko jeden M Ś i to nawet nie wiadomo czy uczciwie. Jak tak dalej pójdzie to będziemy głównie gadać o celebrytach nawet jeżeli będą cienkimi Bolkami. Taka jest siła mediów, ostatnia nadzieja w forach, szczególnie tym rowerowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 13 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2021 (edytowane) 6 godzin temu, CoolBreezeOne napisał: Trasa świetna. Jak tak oglądam, to nie wiem co mnie bardziej boli - to jak kulają się po obłoconych mokrych kamolach, czy jak zbiegają po nich z rowerem. Aj... Miedzy Strzelinem a Ziębicami są podobne klimaty (moje podwórko ). Ostatnio na forum w dziale filmy wrzuciłem bieda-nagranie z singla Barbarossa, który to właśnie jest częścią trasy mega sierpniowego SMR (Strzeliński maraton rowerowy). Wiadomo, szutrów więcej bo to maraton, ale momentami bliżej temu do górskiego XCO. Jak na pagórki 300-400m to wycisnęli z tego terenu co się dało. Idzie się dobrze umordować. Edytowane 13 Lipca 2021 przez Brombosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyfon79 Napisano 13 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2021 20 godzin temu, KrzysiekCH napisał: Dobre :-), fajna trasa, jak bym wiedział, że są takie warunki to bym się na ich miejscu przynajmniej próbował porządnymi oponami ratować. No traska kozacka choć to tylko właściwie Myślenickie Zarabie czyli ledwie górskie przedpole. Nigdy nie pojmę czemu na czymś takim nie ma choćby MP w xco tylko orają jakieś łąki i pola na nizinach. Kiedyś miałem DHF'a Maxxisa na 2,3 cala i nie wydaje mi się by taką oponą na tego typu trasę przestrzelić. Co do Armstronga to po pierwsze na filmie jest kobieta i to już wystarczy by pozamiatać galerię chwały w peletonie. Trochę jak kobiecy hokej, piłka kopana czy skoki narciarskie. Po drugie Armstrong jako gość oberwał najmocniej bo był liderem w tym chodziło o TdF. Nie oberwał tak choćby jego rywal Jan Ullrich, który też był na koksie i się przyznał. Nie oberwali inni a była ich cała masa. Konsekwencje też miał srogie. Po trzecie w peletonie jednak cenniejsze jest wygranie choćby TdF niż jakiś "medalik" Olimpijski. Pantani to wybitny góral i wygrany TdF i Giro w jednym sezonie i o tym się pamięta a nie czy w ogóle był na Olimpiadzie czy nie. Zresztą też brał koks. To samo choćby Tony Rominger. Nie sympatyzowałem nigdy za Armstrongiem ale wylewanie na niego już nie kubła ale całego szamba nieczystości peletonu to jest delikatnie to pisząc zabawne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 14 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2021 Dowód : w Alabamie jest powód mieć rower na drogi żwirowe, na początki monotonny zjazd, ale po 20 minucie sceneria skał wokół, piękne miejsce, jak z filmu... rzadko przeglądam takie filmy, to może nic szczególnego, ale mi się podoba, piękne światło, to nic że filmują z auta czy motoru wieczór Safa Alabama Hils Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyfon79 Napisano 16 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2021 Taki refleksyjny wywiad poruszający kilka nurtujących, kontrowersyjnych tematów w dość sporej przestrzeni czasowej; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 16 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2021 W dniu 14.07.2021 o 08:49, itr napisał: Dowód : w Alabamie jest powód mieć rower na drogi żwirowe, na początki monotonny zjazd, ale po 20 minucie sceneria skał wokół, piękne miejsce, jak z filmu... rzadko przeglądam takie filmy, to może nic szczególnego, ale mi się podoba, piękne światło, to nic że filmują z auta czy motoru wieczór Safa Alabama Hils Złudzenie, czy ma bicie z tyłu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 16 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2021 Złudzenie. Rama pracuje i kapeć miękki, przy czym trzeba przyznać, że zasuwa zdrowo na takim flaku. No i sceneria piękna. Nasze polniaki w większości dziurawe niestety. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 17 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2021 No własnie. Oni mają jakieś inne te szutry. U nas często robi się taka drobna tarka po której jazda jest udręką nawet z amorem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 17 Lipca 2021 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2021 To podskakiwanie to po prostu pompowanie, od mocnej wysokiej kadencji przy niskim ciśnieniu na mleku, łatwo wyłapać np na gumach 3 calowych (miętkich w ciul) i na ostrym kole mtb kiedy trzeba gonić na asfalcie a korba 32/ 16 zębów z tyłu, nogi biegają karykaturalnie już nie po okręgu tylko walą masą i rower podskakuje . Jeśli dobrze rozumiem na koniec filmu on chyba kończy z defektem. Czyli ciut za mało luftu. U nas jest po prostu za dużo asfaltów i generalnie ciężko znaleźć taki OS jak z filmu. A często na tzw polne drogi lepiej mieć miękkie 3 albo 2,8 cala, a nie turystyczne szerokości grawelowe. Bo nawigowana droga zamienia się w zrytą miedzę, abo zaschnięte ślady po traktorach, czy grząskie piaski, że głowa strusia się mieści.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi