KrzysiekCH Napisano 10 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2021 Trochę im to zajęło, żeby skopiować Bolda 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheJW Napisano 10 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2021 (edytowane) https://www.boldcycles.com/en/shop/bikes-en/unplugged/ Niektóre elementy, jak np. "okienko" do sprawdzania skoku dampera i wskaźnik SAGu żywcem wyjęte z tego roweru. Przypadek? Nie sondze. Scott kupił Bold Cycles. @skom25 może dodaj to w dziale nowości? Nie chcę podkradać Ci tematu. Edytowane 10 Czerwca 2021 przez TheJW 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2021 Wrzucaj, nawet nie wiem gdzie jest taki wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 10 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2021 Fajna kampania Jak nie jestem zwolennikiem obowiązkowych kasków na co dzień, bo wyniki badań dowodzą że powoduje to spadek ilości osób wykorzystujących rower do codziennych dojazdów to są miejsca gdzie się przydaje. A nawet tam nie jest normą. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 10 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2021 (edytowane) 8 godzin temu, skom25 napisał: Gdyby jeszcze upchali przewody hamulcowe w kierownicy tak jak robi to Dangerholm, to byłby to chyba ideał. Do momentu w którym przyjdzie to rozebrać. Czołóweczka: https://www.itemfix.com/v?t=6b5spa Edytowane 10 Czerwca 2021 przez Brombosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2021 W nowoczesnych szosach jest jeszcze gorzej, także to chyba nie problem na pewnym poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brombosz Napisano 11 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2021 Problemem to może nie jest, ale kilka przekleństw przy serwisie pewnie kosztuje. Widzialem dzisiaj ten rower w akcji oglądając wyścig XC na RedBullTv. Szału nie ma. Nawet jakoś specjalnie się nie wyróżniał... Ale dzisiaj był short track poprowadzony częściowo przez pumtrack na Leogangu, to czéść zawodników na sztywniaki wskoczyła. PS. Nino pięknie start spaprał. Bartek Wawak osiemnasty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 12 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2021 Ja bym się bardziej zastanawiał o ile rzadziej trzeba serwisować taki zabudowany damper. Jeżeli to jest w miarę szczelne, to nie leci na niego błoto, piach i inny syf. Pod kątem ścigania nie widzę tutaj jakichś plusów ale na wyrypy w góry, czy inny trudny teren? Co mi się w tym rowerze nie podoba, to gięcie tylnych widełek. Jakoś nie mam przekonania i zaufania do elastycznych elementów konstrukcyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 12 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2021 Ja też widzę zastosowanie dla takich rozwiązań (czy podobnych, jak w Treku Supercaliber - tak nawiasem też rowerze na zawody) w rowerach do turystyki górskiej, takie coś pomiędzy softailem a fullem. Może kiedyś się przyjmie a ceny spadną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyfon79 Napisano 12 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2021 Nowa dyscyplina czyli zjazd po pniokach i ogólna sieczka w Leogang 2021; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 12 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2021 Szukają wrażeń A wystarczy pojechać na zawody CX i zrobić parę pętelek jak się szuka podwyższonego ciśnienia krwi. Za biedny chyba jestem żeby patrzeć jak te rowery latają po pniokach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2021 trasa po pniokach nie jest nowością, poza tym padało jak mieli treningi, z ciekawostek, chyba Francuz urwał se jajka A tu , finnale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 14 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2021 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keltu Napisano 15 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2021 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Galad Napisano 17 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2021 Ciekawa unifikacja części😋 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 17 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2021 Trzy ostatnie filmy jakże zabawne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyfon79 Napisano 18 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2021 Sympatyczny materiał Michała Topora z Leogang 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adaamm Napisano 19 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2021 W dniu 2.06.2021 o 10:45, abdesign napisał: Są kolarze żyjący dłużej niż Horner, który jest dość młodym (50l) człowiekiem..., tacy którzy byli mistrzami albo kiedyś tam wygrali wielki tour, więc długowieczność to nietrafione określenie. Horner nie jest też najstarszym mistrzem bo wygranie touru nie daje tytułu mistrza... Horner ma "tylko" rekord liczby lat w którym wygral wielki tour, konkretnie Vueltę. Najstarszym kolarzem w momencie triumfu, który zdobył tytuł mistrza świata był Joop Zoetemelk. W zasadzie to masz rację ale skupiam się na ludziach którzy nie są długowieczni na zasadzie długiego życia tylko na zasadzie bycia długo w niesamowitej formie. Nie chodzi mi o mistrzów świata ani krajów tylko rozumiem pod tym pojęciem kogoś kto był w czymś nadzwyczaj dobry. Joop Zoetemelk był trochę za młody w momencie wygrania mistrzostw abym zbyt szybko zrobił na jego temat film, mam już kilka albo kilkanaście innych upatrzonych osób ale może kiedyś również o nim zrobię film. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 19 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2021 @Kemusi nie ma się co jarać tymi filmikami. Polecam przeglądnąć filmiki, które można w sieci wyłapać z momentów które nie są na YT ładnie zmontowane. Na taki filmik na YT składają się ładnie zmontowane udane skoki, tych nieudanych się nie pokazuje, a kończą się połamaniem i szpitalem często. Jakiś czas obserwowałem tych topowych magików z YT, do czasu jak zobaczyłem dwa filmy spoza kadru jak jeden jeździł 6 godzin dla 20 minutowego filmu, a potem odleżał w szpitalu kilka dni zdrowo poobijany, a drugi jak nagrywał zjazdy z murków i schodów a skończył z powaznym złamaniem ręki (na filmie do którego to doszło pięknie wyszło - oczywiście momentu łupnia nie ma). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyfon79 Napisano 19 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2021 @Q_ujasna sprawa ale tak mi się wydaje, że chyba każdy zdaje sobie sprawę, że to jest wszystko do bólu reżyserowane. To są "rowerowi cyrkowcy" zresztą w zdecydowanej większości z takimi sobie umiejętnościami. Nawet najlepsi z najlepszych spędzają godziny na zapoznaniu się z trasą i obraniu najlepszej linii zjazdu. Od kuchni Sławek Łukasik z Leogang na znowu mocno deszczem zrypanej trasie DH; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 19 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2021 @Tyfon79 jasna sprawa ale tak mi się wydaje, że chyba każdy zdaje sobie sprawę Nie, nie każdy. Popatrz ile jest pytań na forach, grupach o rower do skakania 8-10 dropów, albo z dużych schodów. Jaki przy tym jest zakładany budżet na taki rower. Zwróć uwagę, że nie pojawia się pytanie o zabezpieczenie ciała przy takich "zabawach". Dzisiaj niestety mało kto myśli, mało kto zdaje sobie sprawę, że te 20-30 minut filmiku to tak naprawdę kilka dni cięzkiej pracy okupionej zdrowiem. Stety, niestety społeczeństwo łyka dużo bez pomyślunku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q_u Napisano 19 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2021 Bardzo wartościowy materiał o odżywianiu i takie tam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2021 @Q_u Bardzo Tobie dziękuję za wyjaśnienie, naprawdę nie wiedziałem, nie kłamię..dopiero się uczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtt80 Napisano 20 Czerwca 2021 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2021 @Q_u bo w soboty sie udaję, a w piątki nie za bardzo😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi